zondag 18 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Modiform introduceert unieke wortelbescherming in plantentrays

Modiform introduceert unieke wortelbescherming in plantentrays

Modiform heeft een unieke en innovatieve bescherming voor plantenwortels ontwikkeld: Root Barrier. Door het aanbrengen van een beschermlaag op de tray wordt wortelhechting aan de tray verminderd. Hierdoor is het automatisch verplanten met een grotere en sterkere plant mogelijk en ontstaat er minder schade en uitval. De beschermlaag is aan te brengen op alle type trays.  Root Barrier is ontwikkeld in samenwerking met LKP Plants en Van Tuijl.

Matthijs Plas, Salesmanager Propagation bij Modiform: ‘Met Root Barrier ontstaat flexibiliteit en efficiëntie in het productieproces. Doordat de planten langer in de stektrays kunnen blijven staan, kunnen kwekers verplanten wanneer het hen het beste uitkomt’.

De techniek heeft zich in andere markten al bewezen. Hans Koolhaas, Directeur Techniek LKP Plants: ‘We zijn er trots op dat we na acht jaar van intensief testen een oplossing hebben om wortelhechting drastisch te verminderen en nu de technologie te kunnen toepassen in onze sector’. Door het gebruik van inert materiaal is er geen effect op de waterkwaliteit en dus de groei van de plant. De wortelkwaliteit wordt namelijk behouden. Daarnaast laat Root Barrier geen residu in lozingswater achter. De lagere plantuitval brengt ook minder arbeidsuren en kosten met zich mee. 

Een tray met Root Barrier is volledig recyclebaar. Daarnaast zorgt de lagere plantuitval voor minder milieubelasting. De eerste trays met Root Barrier zijn te vinden bij Van Tuijl tijdens HortiContact (stand B102).

 


19-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS