dinsdag 21 mei 2019
Dummen Orange Top Flower Trials FlowerTrials 1 mei

Gediflora gaat strijd aan tegen plastic

Gediflora gaat strijd aan tegen plastic

Gediflora vindt het als duurzame onderneming belangrijk om haar steentje bij te dragen aan milieu en maatschappij. Enkele voorbeelden van de initiatieven die de Belgische veredelaar en vermeerderaar van Bolchrysanten al toepast zijn de zonnepanelen, recycling van afval, opvang en hergebruik van water, gebruik restwarmte van warmtenet. Aan dit lijstje kan nu ook gezuiverd drinkwater worden toegevoegd.

In de kantine van het bedrijf is een waterfilter geïnstalleerd waaruit alle werknemers gratis gezuiverd water kunnen nemen. Er kan gekozen worden voor koud water, water op kamertemperatuur en ook voor spuitwater. Op deze manier wil Gediflora een gezonde levensstijl promoten. Want water is de belangrijkste bron voor een gezond lichaam. Nog veel belangrijker is de motivatie om zoveel mogelijk plastic te bannen uit het bedrijf. De International Grower of the Year 2019 probeert op verschillende manieren het gebruik van plastic te vermijden. Met behulp van deze nieuwe waterfilter wil Gediflora ook de strijd met plastic (drink)flessen aangaan. Daarom kreeg elke werknemer als nieuwjaarsgeschenk een waterfles in de typisch gele Gediflora-kleur.

“We zijn heel blij dat de waterflessen massaal worden gebruikt door de werknemers”, aldus CEO Elien Pieters. Ook zijn er glazen flessen aangeschaft om bezoekers aan het bedrijf ook het gezuiverde kraanwater aan te kunnen bieden. Het nieuwe initiatief is een geschenk voor het team van vandaag en voor de wereld van morgen.

 


19-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS