zaterdag 25 januari 2020
1. VB&P Teelt 1. VB&P Order

FloraHolland, KLM en Schiphol boeken winst met nieuwe transportverpakking

FloraHolland, KLM en Schiphol boeken winst met nieuwe transportverpakking

Sinds kort wordt er voor het vervoer van bloemen per luchtvracht een nieuwe verpakking gebruikt, die zorgt voor winst in tijd, geld en veiligheid. De nieuwe verpakking is ontwikkeld door de Holland Flower Alliance (HFA) van Royal FloraHolland, KLM en Schiphol Group. De HFA richt zich op optimalisering van de sierteeltketen.

Met een nieuwe grote pallet, waarop meerdere pallets bloemen gestapeld zijn, is het mogelijk om een grotere effectief oppervlak van het vliegtuig te gebruiken. De bloemendozen staan strak tegen elkaar aan gestapeld op de grote pallet en blijven daardoor netjes horizontaal tijdens het gehele transport. Bijkomend voordeel hiervan, wat men vooraf niet had voorzien, is dat hierdoor minder schade ontstaat aan de bloemen. Hierdoor overwegen kwekers al om af te stappen van het beschermen van elke individuele bos. In onderstaande video laat Yme Pasma van Royal FloraHolland zien hoe de nieuwe manier van verpakken en vervoeren er uit ziet en wat het volgende doel is van HFA.

HFA komt mede voort uit een onderzoek dat Greenport Aalsmeer met Royal FloraHolland en Schiphol heeft gedaan naar de import van bloemenstromen: hoeveel loopt er via Schiphol en wat gaat er via andere luchthavens? Om ervoor te zorgen dat de regio nummer 1 blijft in het luchtvervoer van bloemen, is de Holland Flower Alliance opgezet. 

bron: Amsterdam Logistics


18-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2 Fotos Winter Fair 2020


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS