dinsdag 21 mei 2019
FlowerTrials 1 mei Dummen Orange Top Flower Trials

Season Flowers Amsterdam en Zaandam duurzaam gecerificeerd

Season Flowers Amsterdam en Zaandam duurzaam gecerificeerd

Bloemenarrangeurs Maikel en Wendy Mulder hebben beide filialen van Season Flowers gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist. Binnen enkele maanden haalden zij de zilveren status voor de vestigingen in Amsterdam en Zaandam. De eigenaren kunnen daarmee de garantie overleggen dat zij duurzaam ondernemen en een percentage van hun bloemen en planten duurzaam inkopen.

"De duurzaamheidscertificering is voor de zakelijke klanten een must. Wij leveren bijvoorbeeld veel aan hotels, die vaak werken met gecertificeerde leveranciers", legt Maikel uit. "Het is belangrijk om duurzaam bezig te zijn. Alle beetjes helpen en hopelijk stimuleert het collega-ondernemers dit ook te doen." 

Maikel denkt dat we er normaal niet zo bij stilstaan. In bloembinderijen wordt bijvoorbeeld veel chloor gebruikt, terwijl dat niet meer van deze tijd is. Ook passen Barometer-bloemisten onder meer hun verlichting aan naar LED, hebben een groene energieleverancier en kopen folie, papier en tasjes in die milieuvriendelijker zijn.

Het percentage duurzamere bloemen en planten dat Season Flowers in huis heeft met de verschillende keurmerken, zoals MPS-A en EKO/Biologisch, is 35-40 procent. Uiteindelijk is het doel voor de gouden status te gaan, waarbij de inkoop duurzamere bloemen en planten meer dan 50 procent is. 

Seasons Flowers is gevestigd aan de Gustav Mahlerlaan 401-403, 1082 MK Amsterdam en aan de Sluispolderweg 29a, 1505 HJ Zaandam. 


 


15-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS