dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Bollenvak toont kracht en charme tijdens vaktentoonstelling Zwaagdijk

Bollenvak toont kracht en charme tijdens vaktentoonstelling Zwaagdijk

Bijzondere werkstukken van studenten van het Clusius College, afdeling Bloem & Design sieren de tulpen Vaktentoonstelling in Zwaagdijk. De Vaktentoonstelling is een belangrijke etalage voor tulpenkwekers om vakgenoten, veredelaars en handelaren te tonen wat ze in huis hebben.

foto: HMC

Zo presenteert het bedrijf Marax dit jaar maar liefst negentig soorten. Een van zijn sterkste troeven is de Roeska, een paars exemplaar dat op het punt staat de wereld te veroveren, vertelt Axel Vroling aan het Noord-Hollands Dagblad. ,,Deze Roeska gaat de Purple Prince helemaal vervangen.’’ Vroling wijst op de gunstige eigenschappen: ,,Het is een zware tulp met een lange en robuuste steel. Zie je deze bol? Dat is een twaalfje en die geeft al een tulp van 55 gram. Dat is veelbelovend. Het zou me niet verbazen als er over enkele jaren drie tot vierhonderd hectare van deze tulp op het land staan.’’

In de bedrijfsgebouwen van Proeftuin Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost vindt van 14 tot en met 17 februari 2019 de zesde editie van de Vaktentoonstelling plaats. Na het succes van 2018 is het programma nog verder uitgebreid. Dit maakt de Vaktentoonstelling een uitstekende ontmoetingsplaats voor vakgenoten en zakelijke relaties. Op de zaterdag en zondag zijn de tulpen te bekijken voor iedereen die van tulpen houdt. 

bron: Noord-Hollands Dagblad

 


14-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS