dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Vijf nieuwe consumentensegmenten voor bloemen en planten gedefinieerd

Vijf nieuwe consumentensegmenten voor bloemen en planten gedefinieerd

Op basis van uitgebreid onderzoek naar de consumentenwaarden op gebied van bloemen en planten zijn 5 nieuwe consumentensegmenten gedefinieerd. Elk van hen met een typerende naam, specifieke kenmerken en waarden en een beschrijving van hun belang in de consumptie van bloemen en planten. Bloemenbureau Holland gebruikt deze nieuwe segmenten de komende jaren voor haar communicatiestrategieën, campagnes en promoties. Ook voor kwekers en groothandelaren biedt het onderzoek waardevolle informatie voor marketingactiviteiten op de winkelvloer en in de communicatie met hun klanten.

Het onderzoek is in 2018 uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en de VGB in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Segmentatieonderzoek legt gemeenschappelijke waarden, drijfveren, leefstijl en cultuur van doelgroepen bloot waardoor deze zijn te groeperen in segmenten. Door op productgroep niveau te kijken naar deze gemeenschappelijke waarden en overtuigingen is het mogelijk om unieke consumentensegmenten te definiëren voor bloemen en planten. De onderzoeksuitkomsten zijn gecombineerd met de omvangrijke wereldwijde data van Motivaction. Ten opzichte van eerder segmentatieonderzoek is de leeftijdscategorie van consumenten opgerekt naar 70+ en is de categorie tuinplanten meegenomen.

De resultaten van het consumentenonderzoek worden door middel van een interactieve tool door de VGB en FloraHolland exclusief beschikbaar gesteld aan hun leden. Zij moeten daarvoor beschikken over een Microsoft Power BI-account. Bloemenbureau Holland zelf verstrekt geen toegang tot de tool.

Kwekers kunnen via Erik van der Meijs van Royal FloraHolland (erikvandermeijs@royalfloraholland.com) toegang krijgen en groothandelsbedrijven kunnen daarvoor terecht bij Manon Velthuis (mvelthuis@vgb.nl) van de VGB.

bron: Bloemenbureau Holland 


14-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS