dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Een onvergetelijke ervaring #blog

Een onvergetelijke ervaring #blog

Soms heb je van die momenten in je leven die je waarschijnlijk lang bij zullen blijven. Ik heb er onlangs ook weer een gehad. Een stukje klantgerichtheid waar je u tegen zegt. Voeg daar beleving aan toe en je hebt een super ervaring om nooit te vergeten. Zo’n ervaring waarbij je er andere mensen graag op attendeert en ze het gewoon overnemen. Het bedrijf had door dat meedenken, vriendelijkheid en het verzorgen van een super positieve ervaring veel kan doen. En dan te bedenken dat het bij een snackbar was.

Umfelt
Het was een vrij winderige en koude dag in Den Haag. Met een groep mensen, die aan het shoppen waren, liepen we door de binnenstad. Om even de situatie te schetsen er was net wat ernstigs binnen de groep gebeurt, waardoor de stemming verre van optimaal was. Zo’n situatie die je liever als begeleider van de groep niet mee wil maken, maar waar je ook niets aan kon doen. Het leven komt en het leven gaat…… Maar we wisten ook dat we verder moesten. Dan maar even een snack halen, want daar hadden we wel zin in.

Achter de counter stond een dame die ons aankeek met een lach. Dat doet direct goed. Een zeer vriendelijke stem vroeg “kan ik jullie ergens mee helpen?”. Maar op zo’n toon dat je eigenlijk direct ook wel vriendelijk terug moest kijken. Ik vroeg in het Engels, want het was een groep met buitenlanders, wat ze wilden hebben. Direct begon de dame in het Engels tegen de groep te praten. Je voelde dat er direct een soort band was. De bestelling werd met een zeer grote lach opgenomen. En je kent een groep jongeren, dan wisselt de bestelling nog wel eens...
Terwijl de friet en snacks gebakken werden, begon de dame zich steeds meer tot de groep te richten. Het gesprekje, want dat was het eigenlijk, werd steeds leuker de lach op de gezichten werd steeds groter. De bestelling was klaar, en ja hoor natuurlijk was er iets niet goed gegaan. Zonder blikken of blozen werd de verkeerde saus er af gehaald en de juiste erop gedaan. Geen moeite was te veel en alles met een lach en een grapje. Zo’n moment koester je toch gewoon. Zeker op zo’n moment. Inmiddels zag je op alle gezichten weer een lach.
De groep heeft genoten van de snacks, de friet, de lach en de grapjes. Hoe maak je een bezoekje aan een snackbar interessant en leuk…… Heel simpel door het voor je klant gewoon gezellig en gemakkelijk te maken. Dat noem ik in het klein de klant al een stukje centraal stellen.

De praktijk
Als we kijken naar onze dagelijkse praktijk dan kunnen we er veel van leren. Laten we eerlijk zijn, is het werken in een snackbar nou een ultiem beroep. OK, misschien voor sommigen wel, maar voor velen niet. Als je dat ook uitstraalt, dan wordt het ook helemaal niets. Dan krijg je van de mensen achter de counter die zonder passie en in- en beleving iets doen.

Onze beroepen of functies zijn misschien ook niet altijd prettig, maar als we er zelf iets van maken en de zaken met een lach en passie tegemoet zien dan kunnen we er heel erg veel van maken.
Welke verhalen ervaringen blijven bij. Het zijn momenten met een unieke beleving. Belevingen die worden gecreëerd door de omgeving maar veelal het meeste de door mensen zelf.

Mijn advies, toon eens echte passie, en niet de commerciële passie, voor je vak of je product. Geef met een lach en leuk gesprek de klant een unieke beleving. Laat eens los dat het altijd direct wat moet opleveren. Een super positieve klantervaring doet vaak veel meer dan het geven van een paar procent korting of dat extraatje waar ze toch niets aan hebben.
Nodig je beste klanten eens uit voor een #VrijMiBo….. Praat gewoon met ze en geef ze die bitterbal. Laat ze ervaren hoe het op jullie bedrijf is en laat ze gewoon eens praten met het passievolle personeel wat je hebt. Kweek passie en oogst resultaat!!!

Ernst Jan Bos
Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.bossocialbusiness.nl
14-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS