dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

165 miljoen rozen via FloraHolland onderweg naar Valentijn

165 miljoen rozen via FloraHolland onderweg naar Valentijn

In de periode voorafgaand aan Valentijnsdag zijn op de bloemenveiling FloraHolland 165 miljoen rozen verkocht. Dat is ruim 4 procent meer dan in 2018. De gemiddelde prijs voor rozen lag in de tien veildagen voor Valentijn wel 10 procent lager dan vorig jaar.

De Valentijnspiek is dit jaar later op gang gekomen dan de afgelopen jaren. Volgens de veiling hebben de laatste vijf dagen voor Valentijn nog gezorgd voor een flinke eindsprint, waardoor de stijging in de verkoop gerealiseerd werd. 

De rode roos is goed voor een derde van de totale rozenverkoop. De aanvoer van de rode roos steeg dit jaar bijna 9 procent toe ten opzichte van vorig jaar terwijl de gemiddelde prijs daalde met 6,5 procent. Andere belangrijke kleuren waren roze rozen met 7 procent meer verkocht en witte rozen met 5 procent minder verkocht dan vorig jaar.

De vraag naar rozen met langere steellengtes is dit jaa toegenomen. Van de lengte 60 cm werden 7 procent meer stelen verkocht en van de lengte 70 cm werd zelfs 17 procent meer verkocht. Het aantal verkochte stelen van de belangrijkste lengte 50 cm bleef ongewijzigd. De korte roos van 40 cm noteerde een lager verkoop dan vorig jaar. Er werden 4 procent minder stelen verkocht dan in 2018.
 


14-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS