dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Bloemenhandel Dick Hagestein duurzaam gecertificeerd

Bloemenhandel Dick Hagestein duurzaam gecertificeerd

Bloemenhandel Dick Hagestein heeft zijn vestigingen in Oostvoorne en Brielle weten te certificeren voor de Barometer Duurzame Bloemist. Het predicaat is een garantie dat beiden winkels maatschappelijk verantwoord ondernemen en een duurzamere inkoop van bloemen en planten hebben. De bloemisterijen kregen de zilveren status op de ladder van de Barometer. Op dinsdag 12 februari heeft burgemeester Peter de Jong van de gemeente Westvoorne het certificaat uitgereikt.

Dick Hagestein duurzaamheids certificaat

Een duurzaamheidcertificaat is belangrijk voor bedrijven die duurzaam ondernemen, volgens medewerker Corina Snoeij. Duurzaam betekent niet per se duurder volgens Corina: Wij vinden het belangrijk om duurzaam te worden, om dit uit te kunnen dragen naar de consument en onze zakenrelaties. De zorg voor het milieu is belangrijk, net zoals zorgen dat het personeel bij de kwekers van bijvoorbeeld rozenkwekerijen in Afrika eerlijk worden uitbetaald", vertelt Corina die verantwoordelijk is voor de administratie van de certificering.

Eigenaar Dick Hagestein koopt vooral bloemen en planten met het keurmerk MPS-A in, waarbij de A staat voor milieuvriendelijke teelt. Het percentage ligt op 32 procent. De bloemist wil dit graag verder verhogen en hoopt dat kwekers steeds meer milieuvriendelijk geteelde bloemen en planten aan gaan bieden. Ook koopt Dick op (milieu)verantwoorde wijze folie, papier, tasjes en bloemenvoeding in.

De winkels van Dick HagesteinDick Hagestein heeft zijn winkels aan de Stationsweg 24 in Oostvoorne en op het Ruggeplein 28 in Brielle.

 

 


13-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS