dinsdag 20 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Lancering campagne Tulpen boven Amsterdam

Lancering campagne Tulpen boven Amsterdam

In de kop van Noord-Holland bevindt zich het grootste aaneengesloten bollengebied wereldwijd. De tulpenkwekers in de regio zijn samen goed voor de jaarlijkse productie van 2 miljard tulpen. Vandaag, 13 feburari, wordt in de tulpenkas van Siem Munster de nieuwe campagne ‘Tulpen boven Amsterdam’ gelanceerd. De campagne is tot stand gekomen door een nieuw samenwerkingsverband en heeft als doel iedere toerist naar de kop van Noord-Holland te lokken. 

De regio heeft een voorname positie in de internationale handel in bloembollen. Zo’n 65 procent van de productie vindt plaats in Nederland, waarvan ongeveer de helft in de Kop van Noord-Holland. De totale oppervlakte aan tulpenvelden is maar liefst 12.000 hectare groot.

De campagne 'Tulpen boven Amsterdam' is een initiatief van 9 toonaangevende locaties en evenementen, die de krachten gebundeld hebben om bezoekers in het voorjaar een bloem- en kleurrijk en vooral zeer gevarieerd voorjaarsprogramma aan te bieden voor regionale, nationale en internationale toeristen. In de afgelopen jaren is er een sterk stijgende belangstelling voor het Holland boven Amsterdam-gebied. Een trend hierbij is dat toeristen zelf een ‘TulpenTrip’ samenstellen en dit sluit goed aan bij de mogelijkheden die de initiatiefnemers bieden. Zo kunnen bezoekers vliegen boven de tulpenvelden of meedoen aan een tulpen 10-daagse.

Bij de campagne ‘Tulpen boven Amsterdam’ zijn onderstaande partijen betrokken: Bloemendagen Anna Paulowna, Hortus Bulborum Limmen, Bloeiend Zijpe Schagen, Kleurrijk Julianadorp, Land van Fluwel Sint Maartenszee, Poldertuin Anna Paulowna, Tulpenexcursie Slootdorp, Lentetuin Breezand, Floratuin Julianadorp en Holland boven Amsterdam.

 


 


13-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS