dinsdag 20 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Commissaris van de Koning reikt Predicaat Koninklijk uit aan CNB

Commissaris van de Koning reikt Predicaat Koninklijk uit aan CNB

Op donderdag 7 februari ontving CNB (Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale) het Predicaat Koninklijk uit handen van de Zuid-Hollandse commissaris van de Koning Jaap Smit. Directeur Leo van Leeuwen nam de oorkonde in ontvangst. “Het is een bijzonder bedrijf en dit is een unieke ervaring”, aldus directeur Leo van Leeuwen.

Burgemeester Lies Spruit van Lisse was ook aanwezig tijdens de uitreiking. “De gemeente is trots op dit bedrijf, het eerste in ons gebied dat het Predicaat Koninklijk ontvangt.”
Ook Smit benadrukte dat de gemeente blij mag zijn met CNB. “De gemeente is een onderscheiden onderneming rijker. Het is een bedrijf dat bewijst dat het tegen een stootje kan én dat van onbesproken gedrag is. Daarom heeft het de Majesteit behaagd CNB het predicaat Koninklijk toe te kennen.”

CNB Koninklijk

Op 16 januari 1919 werd de Bloembollenveilingsvereeniging West Friesland opgericht. Vijf jaar later, op 21 november 1924, was de oprichting van ‘Coöperatieve Veilingvereeniging Hollands Bloembollen Genootschap’ (HBG) een feit. Door een fusie van HBG en de Bloembollenveilingsvereniging West Friesland in 1975 is CNB (Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale) ontstaan.
 


12-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS