dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Keukenhof voor de 70e keer het showvenster van de Nederlandse sierteeltsector

Keukenhof voor de 70e keer het showvenster van de Nederlandse sierteeltsector
Op 21 maart 2019 opent de Bloemententoonstelling Keukenhof voor de zeventigste keer haar poorten. Het thema van dit jaar is Flower Power, de kracht van bloemen. Met felle kleuren, hippies, peace & music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren '70. Een prachtig thema om de 70ste Keukenhof mee te vieren. Flower Power, de kracht van bloemen! Als acht weken later de poorten weer sluiten zijn er meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld die met elkaar een veelvoud van beelden op hun netvlies staan en op social media hebben verspreid. Beelden van de mooiste producten die de sierteeltsector elke dag met elkaar en met veel liefde en passie weet te produceren. 
 
Keukenhof
Keukenhof 2018 - © L. de Boef 
 
"Nu en in de toekomst het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteeltsector zijn, met de nadruk op bolbloemen.", zo luidt de missie van Keukenhof.  Producten van honderd bloembollenkwekers worden getoond en maar liefst vijfhonderd bloemenkwekers nemen deel aan de bloemen-shows. Zij biedt de inzenders en deelnemers aan de bloemenshows een prachtige etalage voor hun bloembollen, bloemen en planten. 
 
De ontwerper van Keukenhof laat zich inspireren door de (mode)trends en past de wensen van de kweker toe in het ontwerp.  De bezoekers nemen zo nieuwe ideeën mee naar huis, die zij zelf toe kunnen passen. Ook in de bloemenshows worden door de arrangeurs de nieuwste trends toegepast. Zo kunnen Keukenhof en de kwekers elkaar versterken. Foto’s van Keukenhof gaan de hele wereld over en bereiken miljoenen consumenten. Ook pers uit de hele wereld bericht graag over het moois dat Keukenhof toont. Van de bezoekers is 15% vakgericht. Er worden regelmatig vakbijeenkomsten voor kwekers georganiseerd. Keukenhof is een goede ontmoetingsplek voor zakelijke contacten. De organisatie onderhoudt goede banden met alle relevante organisaties uit de sector.
 
Bloemenshows
In de paviljoens wisselen vele bloemen- en plantenshows elkaar af. Hier tonen de kwekers een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten, in alle kleuren en vormen. En natuurlijk van topkwaliteit! Dit is de apotheose van een onderlinge competitie tussen 
telers om de beste teeltprestatie per product, variërend van tulp tot roos.
 
Voor orchideeën en Anthuriums wordt al jaren de duizend vierkante meter van het Beatrix Paviljoen ingericht. Deze show is de mooiste orchideeënshow in Europa.
 
Een traditionele topattractie is de unieke lelieshow in het Willem-Alexander Paviljoen. Het is de grootste lelieshow ter wereld. Op 6.000 vierkante meter zijn ongeveer 15.000 lelies in circa 300 verschillende variëteiten te bewonderen.
 
In het Oranje Nassau Paviljoen komt het gebruik van bloemen in het interieur aan de orde. Hier is te zien hoe bloemen worden toegepast in verschillende interieurstijlen. Arran-geurs laten tijdens demonstraties zien hoe bloemen op een verrassende manier worden ver-werkt in een boeket. 

 


Leandra de Boef | 12-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS