dinsdag 20 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Paprikateler VD Holland breidt opnieuw fors uit

Paprikateler VD Holland breidt opnieuw fors uit

Paprikateler VD Holland investeert ruim 10 miljoen euro in een verdere uitbreiding van de vestiging aan de Nieuwe Dijk 23b in Wervershoof. Het is de derde keer in twee jaar tijd dat het sterk groeiende bedrijf kiest voor uitbreiding. Tegelijkertijd stapt het bedrijf voor zijn energielevering bijna volledig over op duurzame bronnen.

Afgelopen jaar hebben de broers Arnaud en Tim van Dijk grond gekocht achter hun perceel in Wervershoof. De kassen op dat terrein worden gesloopt en op de vrijgekomen grond bouwt VD Holland 7 hectare hypermoderne, duurzame ‘groen label’ kassen in aanvulling op de 9,6 hectare die er al staan. De bouw van het nieuwe kassencomplex start 1 juli en half november moet het project af zijn. Precies op tijd voor het nieuwe groeiseizoen.

VD Holland Paprika

In 2017 bouwde VD Holland al een nieuwe kas van 9 hectare aan de Nieuwe Dijk 9b in Andijk. Deze werd in oktober 2018 met nog eens 9 hectare uitgebreid, ter vervanging van de vestiging in Hoek van Holland die werd gesloten. Nu volgt bij de hoofdvestiging in Wervershoof uitbreiding nummer drie.

Bij VD Holland worden elk jaar tussen maart en november zo’n 51 miljoen paprika’s geoogst. Daarvan gaat 96% naar het buitenland. Engeland en Oost-Europa zijn per saldo de grootste afnemers, maar de paprika’s gaan ook naar Japan, China, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten.

VD Holland Paprika uitbreiding

Verplaatsingssubsidie
De aankoop van het aangrenzende terrein is gedaan met behulp van een POP3 Verplaatsingssubsidie van de provincie Noord-Holland. Deze subsidieregeling is bedoeld om glastuinbouwbedrijven te concentreren in aangewezen gebieden. Hierdoor kunnen ondernemers makkelijker met elkaar samenwerken op onder meer het gebied van duurzame energie. Het aanvragen van zo'n subsidie is voor het bedrijf geen alledaagse business en daarom werd advies ingewonnen bij Ontwikkelingsbedrijf NHN. Adviseur Dave Vlaming heeft meegelezen met de aanvraag en geholpen bij de afstemming met de provincie en gemeente. “Met de subsidie wordt een oude kas gesloopt en verbetert de ruimtelijke structuur van glastuinbouwgebied Grootslag. Tegelijkertijd vindt verduurzaming plaats. Dit zijn precies de doelstellingen die provincie Noord-Holland met deze regeling nastreeft.’’

 

Bron: www.FloraNews.com
08-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS