dinsdag 20 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Qatar, Thailand en IndonesiŽ nemen deel aan Floriade 2022

Qatar, Thailand en IndonesiŽ nemen deel aan Floriade 2022

Qatar, Indonesië en Thailand hebben hun deelname bevestigd aan de Floriade 2022 in Almere. De landen richten een eigen paviljoen inop de wereldtuinbouwtentoonstelling die eens per 10 jaar in Nederland wordt gehouden. 

Afgelopen zomer heeft de Nederlandse regering een uitnodigingsbrief gestuurd aan de 170 landen die zijn aangesloten bij het Bureau Internationale des Expositions. Na diverse contacten in de afgelopen maanden, ook op diplomatiek niveau, hebben Indonesië en Thailand besloten om deel te nemen aan de Floriade.

De volgende stap is het voeren van gesprekken met deze landen over de invulling van hun paviljoens. Onderdeel daarvan is vaak ook een tuin als onderscheidend en kenmerkend element van de inzending. Concreet is hierover nog niets te melden, aldus Marloes van Vught van de Floriade-organisatie. "Deze landen zijn erg vroeg met hun aanmelding. Dat biedt ruim voldoende de tijd om te praten over de invulling van hun inbreng."

De Floriade 2022 vindt plaats van 28 april tot en met 23 oktober 2022 in het hart van Almere Stad en Almere Haven. De organisatie verwacht 2 miljoen bezoekers. Er zijn 30 kavels op het terrein beschikbaar voor landen die een eigen paviljoen en/of tuin willen inrichten. Over de Nederlandse inbreng van de land- en tuinbouwsector is nog niets concreets te melden, aldus Van Vugt. Behalve dat kwekers bomen kunnen aanmelden voor het alfabetische arboretum dat op het terrein wordt aangeplant.

bron: Agroberichten Buitenland


07-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS