dinsdag 20 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Syngenta Flowers vol energie en klaar voor 2019

Syngenta Flowers vol energie en klaar voor 2019

Syngenta Flowers presenteerde zich op de IPM Essen dit jaar onder de naam Syngenta Flowers om te benadrukken dat het als één en hetzelfde bedrijf genetica en oplossingen van wereldklasse biedt aan alle spelers in de keten. De producent van zaden, stekken en jonge planten kijkt terug op een succesvolle beurs waar volop indrukwekkende nieuwigheden, merken en concepten te bewonderen waren.

Zo introduceerde de veredelaar de Poinsettia Mirage Red, een ras dat met haar schoonheid en duurzaamheid de harten van retailers en consumenten zal winnen. De Mirage Red valt op doordat haar donkergroene blad mooi contrasteert met de rode bracteeën die minder blauw bevatten dan vele andere rode rassen. De kleur van de schutbladen ziet er levendiger uit onder kunstlichtomstandigheden zoals in de winkel en thuis in de woonkamer.

Een andere doorbraak in de veredeling is de Impatiens walleriana Imara. De lancering dit jaar betekende een welkome terugkeer van Impatiens na de uitbraak van valse meeldauw in 2011. Ook op de IPM hebben belangrijke spelers in de sector Imara met veel enthousiasme en onder grote belangstelling ontvangen.

Het nieuwe Calliope®-assortiment, dat een prominente plaats in de Syngenta-stand innam, was een ander hoogtepunt op de vakbeurs. Met vier verschillende Calliope®-types in 36 kleuren werd prachtig in beeld gebracht hoe deze opvallend mooie plant inspeelt op alle behoeften van de hedendaagse consument.

Floranova
Deze week maakt de producent van zaden, stekken en jonge bekend dat vanaf 1 februari de groothandelsactiviteiten van Syngenta Flowers en Floranova in heel Europa samengaan. Door deze verandering kunnen de klanten terecht op één adres. Syngenta Flowers en Floranova blijven opereren als twee afzonderlijke bedrijven met eigen activiteiten op het gebied van veredeling, productie en marketing, maar volgens Dominic Lacey, Managing Director van Floranovaons, is het nuttiger om onze inspanningen voor Sales te bundelen. 

 


07-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS