zaterdag 25 januari 2020
1. VB&P Order 1. Dames Plants 1

Iris staat in maart op de Bloemenagenda

Iris staat in maart op de Bloemenagenda

De Iris staat in maart 2019 op de Bloemenagenda. Met haar wlegante bloemen met drie hangende en drie staande bloembladeren is de Iris een van de meest opvallende voorjaarsbloemen. Ze hebben iets koninklijks omdat het fleur-de-lys symbool van Iris is afgeleid en tegelijk hebben ze een naturel uitstraling, alsof ze zo tussen het riet zouden kunnen groeien.

De Iris behoort tot de lissenfamilie en komt in het wild in ongeveer 3000 soorten voor, vooral in de noordelijke gematigde klimaatzones. De bloemen groeien uit bollen die talent voor overleven hebben en zich kunnen handhaven in zowel droge, koude als vochtige gebieden. De bloem is vermoedelijk ontstaan in Centraal-Azië, de populaire sierteelt-irissen vinden hun oorsprong in bollen die zich in Spanje, Portugal en Noord-Afrika hebben ontwikkeld.

De meest voorkomende bloem is de 'Dutch Iris Groep' de zogenoemde Hollandse Iris. Slank en sierlijk van stengel en bloem, verkrijgbaar in veel blauwtinten, van hemelsblauw tot staalblauw en lila. Er zijn ook gele, witte of zelfs tweekleurige irissen. De Duitse Iris uit de 'Germanica Groep' komt voor in een groter kleurenscala, heeft grovere bloemen en draagt op de onderste kelkbladeren draden die verwijzen naar een baard. Ze worden dan ook wel baardirissen genoemd.

Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn door Bloemenbureau Holland inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2019. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten. 

 


06-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Trade Fair fotos


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS