dinsdag 20 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Delphy en AgroEnergy werken samen in autonoom teeltmanagement

Delphy en AgroEnergy werken samen in autonoom teeltmanagement

Op 5 februari ondertekenden Aad van Berg van Delphy en Ronald Hoek van AgroEnergy een strategische samenwerkingsovereenkomst op het gebied van autonoom teeltmanagement. Vanuit het succes in de Autonomous Greenhouse Challenge, waarin Delphy en AgroEnergy meededen als ‘The Croperators’, hebben beide bedrijven besloten het data-gedreven systeem samen verder te ontwikkelen en in te zetten in de praktijk. In eerste instantie ligt de focus op komkommer- en tomatenteelt.

Samen met Nederlandse en internationale telers ontwikkelen de bedrijven dit jaar een autonoom teeltmanagementsysteem. Het doel is om in 2019 de eerste betalende klanten van de dienst gebruik te laten maken. Delphy en AgroEnergy ontwikkelen gezamenlijk de methodieken voor geautomatiseerde reken- en sturingsmodellen. In de samenwerking wordt kennis van teelt, energie en data science gecombineerd om meerwaarde te creëren voor telers. Door de integratie van data ontstaat een optimaal kasklimaat, lager energieverbruik en optimale teeltopbrengst.

Vanaf de zomer van 2019 wordt, in een afdeling binnen het Improvement Centre van Delphy, een tomatenteelt autonoom aangestuurd. Naast het autonoom sturen van klimaat, water en gewashandelingen, ontwikkelen we een systeem waarmee de gewasontwikkeling continue gemeten kan worden. Kortom: maximaal teeltresultaat met minimale kosten en inspanning!
 


06-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS