dinsdag 20 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Douane roept ondernemers in bloemensector op zich voor te bereiden op Brexit

Douane roept ondernemers in bloemensector op zich voor te bereiden op Brexit

Afgelopen vrijdag ontvingen ruim 72.000 ondernemers die zakendoUserFiles/FlowChart Douane1.jpgen met het Verenigd Koninkrijk een brief van de Nederlandse Douane, waaronder ook ondernemers in de bloemen- en plantensector. Als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie op 29 maart verlaat, verandert de manier waarop zij handelen met het VK. Als er geen deal komt, kan het zijn dat zij vanaf 30 maart voor een dichte slagboom staan en aangifte moeten doen van de goederen die ze in- en/of exporteren.

In de brief roept de Douane ondernemers op de Brexit Impact Scan te doen. Deze scan op maat is het startpunt van de voorbereidingen en geeft ondernemers direct inzicht in welke douanevoorbereidingen en certificaten zij nodig hebben. Want deal of no deal, er zijn drie zaken die elk bedrijf dat handelt met het VK moet regelen:

  • zorgen dat zij een EORI-nummer hebben. Dit is een identificatienummer dat nodig is om zaken met de Douane te kunnen doen;
  • zorgen dat zij aangifte kunt doen in de systemen van de Douane. Hiervoor kunnen zij zich melden bij een douane-expediteur of zorgen dat zij over de benodigde software beschikken;
  • een ‘Registratie elektronisch berichtenverkeer’ aanvragen als zij zelf geen aangifte gaan doen.

De Brexit toolkit van de Douane geeft meer informatie over deze stappen. Ondernemers die aanvullende douane-vragen hebben over hun voorbereidingen op Brexit, kunnen terecht op douane.nl/brexit.

 


05-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS