dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Nieuwe Impatiens Beacon resistent tegen valse meeldauw

Nieuwe Impatiens Beacon resistent tegen valse meeldauw

Sinds de uitbraak van valse meeldauw in Impatiens hebben telers veel omzet verloren door het verlies van planten tijdens de productie en de matige prestatie van de Impatiens bij de eindgebruiker. Veel bedrijven twijfelden of ze de plant nog op zouden nemen in hun assortiment. Veredelaar PanAmerican Seed introduceert nu de nieuwe 'Beacon', een Impatiens die resistent Plasmopara obducens, de oorzaak van valse meeldauw.

Anne Leventry, directeur van PanAmerican Seed: 'Vanaf het begin van de uitbraak wachten telers erop om de Impatiens weer terug te brengen op de markt. De Beacon, met zijn bewezen resistentie tegen valse meeldauw, geeft ons het vertrouwen dat consumenten, retailers en hoveniers de plant weer gaan gebruiken.'

De Beacon wordt officieel geintroduceerd tijdens de California Spring Trials, van 23 t/m 27 maart in Santa Paula, VS. Er zijn momenteel zes kleuren en twee mixes in de serie. Naast deze productlancering kondigt PanAmerican Seed ook een volledig marketingplan aan voor Beacon, dat zich richt op de kas, de detailhandel en de consument.

Deel opbrengst voor goed doel
De plantstructuur, bloeitijd en omvang van de Beacon is hetzelfde als van de andere Impatiens. Drie procent van de wereldwijde opbrengst van de Beacon zal door PanAmerican Seed gedoneerd worden aan Osteogenesis Imperfecta. Dat is een zeldzame genetische botziekte waarbij patiënten heel makkelijk hun botten breken.

 

 


05-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS