dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Fleuroselect maakt drie Gold Medals voor 2020 bekend

Fleuroselect maakt drie Gold Medals voor 2020 bekend

De Fleuroselect Gold Medal winnaars voor 2020 zijn bekend. Een Gold Medal wordt toegekend aan doorbraken in veredeling. Elk van de drie winnaars scoorde uitstekend op het gebied van innovatie, schoonheid en tuinprestatie en wist de jury en ervan te overtuigen om de felbegeerde Gold Medal toe te kennen. De bekroonde noviteiten zijn vanaf dit jaar beschikbaar voor kwekers en in 2020 voor de handel.

FleuroSelect Gold Medals 2020

Leucanthemum x superbum Madonna van PanAmerican Seed
Deze volgende ster in grootbloemige margrieten uit zaad is ontwikkeld om te concurreren met variëteiten die uit stek zijn opgekweekt. Madonna ziet er niet alleen prachtig uit in potten en bakken, maar geeft ook geweldige resultaten in bloemperken in de tuin en in openbare ruimtes. Deze margriet is makkelijk te verzorgen, maakt telkens nieuwe bloemen aan en bloeit van de zomer tot de vroege herfst.

Een Gold Medal wordt verleend aan een doorbraak in de veredeling. Madonna is een sterk verbeterde grootbloemige margriet die uit zaad wordt opgekweekt en een echt alternatief vormt voor de variëteiten uit stek. Vanwege de verbeterde uniformiteit in hoogte en groeiwijze waren de juryleden unaniem in hun besluit om de Gold Medal 2020 toe te kennen.

Silene pendula Sibella Carmine van Van Hemert & Co

Sibella Carmine is een kleursensatie voor potten, bakken en perken. Tuinders kunnen deze silene kweken als een tweejarige vroege lentebloeier voor manden en containers of als een klassieke eenjarige om zo het aanbod aan perkplanten te verrijken. Met Sibella Carmine gaat retail de lente- en zomerverkoop aanzwengelen. Consumenten zijn gek op de waterval van bloemetjes, die niet alleen prachtig tot zijn recht komt op het terras maar ook een geweldige grondbedekking in de tuin vormt.

De juryleden stemden unaniem in met de toekenning van een Gold Medal aan deze silene vanwege de kleurintensiteit, de heldere semidubbele bloemetjes en de vroege bloei.

Tropaeolum minus Baby Rose van Takii
Baby Rose is Takii’s nieuwste spruit in de reeks niet-hangende Tropaeolum. Net als andere Oost-Indische kers is Baby Rose uitstekend geschikt om zelf te zaaien in de tuin. Vanwege de zeer compacte groeiwijze ziet Takii eveneens nieuwe commerciële mogelijkheden voor de productie in pluggen en potten. Met haar nieuwe, dieproze bloemkleur is Baby Rose ook een prachtige aanvulling op het bestaande assortiment in pakjeszaad voor grotere oppervlaktes in de tuin of op openbare ruimtes.

De jury waardeerde de zeer compacte groeiwijze en vernieuwende kleur van Baby Rose, zag het potentieel voor professionele productie en kende daarom een Gold Medal 2020 toe aan deze nieuwkomer.


 


05-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS