zaterdag 25 januari 2020
1 Dames Plants 2 1. VB&P Teelt

Potlelie woonplant van de maand maart 2019

Potlelie woonplant van de maand maart 2019

De potlelie is door Bloemenbureau Holland gekozen tot woonplant van de maand maart. Met haar prachtige bloemen in opvallende kleuren, die soms ook heerlijk geuren, is de potlelie een echte blikvanger in huis. Kenmerkend voor de potlelie zijn de lange knoppen en het blad wat langs de gehele steel groeit. De kleurkeuze in potlelie is groot: van rood, geel, oranje en roze tot tweekleurige cultivars en pasteltinten.

De lelie is een kruidachtige plant die groeit uit een bloembol en telt meer dan honderd soorten, waarvan de meeste groeien op het noordelijk halfrond. De oervorm komt vermoedelijk uit China, de plant groeit nog altijd in Korea, Japan en delen van Siberië en verspreidde zich via de Kaukasus, de Balkan en de Alpen naar Europa en later Amerika. In het wild groeien lelies het meest in een bossige omgeving of op grasland.

Assortiment potlelie

Het assortiment potlelies groeit. Bekend zijn variëteiten uit de Aziatische Groep met vaak felle bloemkleuren en uit de Oriental Groep, met grote bloemen die sterk geuren. Daarnaast zijn er dubbelbloemige lelies in roze en wit, zonder stuifmeel en met een lichtzoete geur. Ook zijn er compacte soorten in roze of wit, met ronde bladeren en een lichte geur.

Verzorgingstips

Lelie houdt van veel licht, maar niet van felle zon.
Hoe koeler de plant staat, hoe langer de bloei kan worden gerekt (tot 2 à 3 weken).
Regelmatig water geven, het is beter de kluit niet te laten uitdrogen.
Uitgebloeide bloemen kunnen worden verwijderd.
Na de rijke bloei is de plant 'op' en kan de bol eventueel de tuin in.

Verkoop- en presentatietips potlelie

Hou de basis simpel (potlelie staat prachtig in zwarte of witte potten) en presenteer de planten op verschillende hoogtes voor een levendige aanblik. Hou de felle kleuren en de pastels bij elkaar, gebruik witte lelies als verbindende factor om het één geheel te laten blijven. Omdat de planten in de knop worden aangeboden aan de consument, kan begeleidend beeldmateriaal waarop potlelie in bloei staat extra inspireren om tot koop over te gaan.

bron: mooiwatplantendoen 


04-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 Trade Fair fotos


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS