dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Ter Laak Orchids wint EZK Energy Award 2018 met Daglichtkas

Ter Laak Orchids wint EZK Energy Award 2018 met Daglichtkas

Ter Laak Orchids is de winnaar van de EZK Energy Award 2018. Tijdens het evenement ‘Partners in Energie-uitdagingen’ kreeg Richard ter Laak de duurzaamheidsprijs uitgereikt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Het familiebedrijf uit Wateringen heeft de prijs gewonnen met de DaglichtKas, waarmee de kweker 40 tot 50 procent energie bespaart. Die DaglichtKas vangt energie uit zonlicht en slaat dat op, zodat het op een later moment hergebruikt kan worden.

Richard ter Laak: “Duurzaamheid zit verweven in ons DNA. Wij willen een positieve bijdrage leveren aan een duurzame wereld en onze milieu-impact minimaliseren. Daarom investeren wij voortdurend in duurzame oplossingen die helpen om ons energieverbruik te verlagen, CO2-uitstoot te verminderen en waterverspilling tegen te gaan. Dit heeft geresulteerd in een zeer duurzame DaglichtKas van 5 hectare, waarmee we 40-50% energie kunnen besparen. Dat dit nu wordt beloond met deze award is een prachtige waardering en een pluim voor iedereen die hierbij betrokken is geweest!”

De DaglichtKas is ontwikkeld in samenwerking met Technokas. Hoewel de officiële opening nog moet plaatsvinden, staan de eerste planten inmiddels onder het glas. 

De EZK Energy Award is een onderscheiding voor ondernemers die excelleren op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking. De prijs bevat o.a. een geldbedrag van €25.000 om te investeren in duurzame energiemaatregelen. Ter Laak wil dit bedrag investeren in een warmtenetwerk naar de buren om het warmteoverschot ook te kunnen benutten.
 


01-02-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS