dinsdag 20 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Piet Vijverberg breidt MPS-certificering uit tot hoogste niveau

Piet Vijverberg breidt MPS-certificering uit tot hoogste niveau

Piet Vijverberg heeft met het behalen van de certificaten MPS-GAP, MPS-SQ en MPS-Product Proof de MPS-A status compleet gemaakt. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de kwekerij, in het streven zo duurzaam en verantwoordelijk mogelijk te telen.

Piet Vijverberg is trots op de inmiddels behaalde certificeringen. "Processen rondom kwaliteit, teelt, milieu, gewasbescherming, veiligheid, hygiëne en duurzaamheid waren al ruimschoots op orde op ons bedrijf, maar met de nieuw behaalde certificeringen is dit nu ook aantoonbaar voor de buitenwereld", aldus Alex Duindam van Piet Vijverberg. "We maken zoveel mogelijk gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen en zoeken constant naar mogelijkheden om dit verder uit te breiden. We gebruiken geen neonicotinioïden, waardoor we helpen de nuttige insecten (zoals bijen) te overleven. Natuurlijke bestrijding heeft bij ons altijd de voorkeur." vult Sander Vijverberg aan.

MPS-A borgt de milieuprestaties en de milieubelasting van het bedrijf en is de hoogst haalbare certificering op het gebied van milieuvriendelijkheid. MPS-GAP is voor de retail een belangrijke certificering en staat voor aantoonbare traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne. Met dit certificaat voldoet Piet Vijverberg aan de voorwaarden van FSI (Floriculture Sustainability Initiative). MPS-SQ staat voor Socially Qualified en toont het sociale aspect en arbeidsomstandigheden van de bedrijfsvoering aan. Hiermee wordt voldaan aan de internationale eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid. MPS-Product Proof toont aan dat bepaalde stoffen niet gebruikt zijn in sierteeltproducten. Dit kan op aanvraag onafhankelijk en binnen 24 uur middels monsternames worden aangetoond.

 

28-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS