dinsdag 20 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Feestelijke start uitbreiding productieruimte Snijpunt

Feestelijke start uitbreiding productieruimte Snijpunt

Donderdagmiddag 24 januari is het startschot gegeven voor de uitbreiding van de productiefaciliteit van groentesnijderij Snijpunt in De Lier. De eerste paal werd geslagen door commercieel directeur Marco Romein en de voorzitter van het coöperatiebestuur van Harvest House, Theo van Vliet. Snijpunt is in het voorjaar van 2018 overgenomen door telersvereniging Harvest House. Deze uitbreiding biedt kansen voor de gezamenlijke ambities van beide bedrijven.

Snijpunt

foto: Floranews

Marco Romein: “Het is alweer bijna 9 jaar geleden dat we ons pand aan de Poortcamp in De Lier betrokken. Inmiddels is er veel gebeurd. Waar we destijds een verdrievoudiging van het productieoppervlak best optimistisch vonden, blijkt dit anno 2019 in de praktijk alweer te klein. Jaren van dubbele groeicijfers, zowel in paprika halffabricaat als in onze andere producten, zorgen er dan ook voor dat we moeten uitbreiden.”

Het aangrenzende perceel achter het bestaande pand van Snijpunt heeft het bedrijf al in december van 2017 kunnen aankopen. Met een oppervlakte van 1900m2 kan Snijpunt de productieruimten uitbreiden naar ruim 3500m2 en heeft het bedrijf plek om twee extra docks voor expeditie van het gesneden product te creëren.

Snijpunt

foto: FloraNews

De nieuwbouw zal Snijpunt ook de nodige ruimte geven om verdere automatisering door te voeren en de efficiency en routing van de productie verder te optimaliseren. Omdat het gaat om ‘aanbouw’ aan het huidige pand zal de productie tijdens de bouw geen enkele hinder ondervinden.

Snijpunt Harvest House

foto: Harvest House


 


25-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS