dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

De 5 vragen aan ... Anne Marie Kuyvenhoven

De 5 vragen aan ... Anne Marie Kuyvenhoven

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Anne Marie Kuyvenhoven. Ik ben de trotse moeder van een hele, leuke zoon van 12, Julian. Ik hou van sporten: tennis, skiën, wandelen, fietsen. Af en toe speel ik ook een potje tennis met mijn zoon, zo gaaf is dat!
Sinds 1 januari 2019 ben ik werkzaam als Sales Support Manager voor Telersvereniging Primula obconica Touch Me+/ Schoneveld Breeding.
Hiervoor ben ik werkzaam geweest in alles schakels van de sierteeltketen: Van veredelaar tot retailer. Ik ben begonnen bij Edeka Fruchtkontor met de verkoop van bloemen en planten. Daarna heb ik bij verschillende exporteurs, pot-plantcombinaties verkocht. Mijn creativiteit kon ik kwijt toen ik voor Floramedia huisstijlen en etiketten ging verkopen aan kwekers en exporteurs. Dankzij de variëteit in functies begrijp ik de sierteeltketen nog beter.
Mijn vader was kweker en kweekte anjers en fresia’s. Vandaar mijn voorliefde voor de sierteelt. Mee gaan naar de veiling was vroeger magisch spannend. De drukte, de karren, de dynamiek, mee naar de klok: als klein meisje dacht ik al: Hier wil ik later ook gaan werken!

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Mijn huidige functie is geen “gewone” salesfunctie die zich richt op 1 partij. Mijn kernactiviteit is een verbinding maken tussen handel, kweker en veredelaar. Interessant is dat individuele ondernemers hebben gekozen voor een samenwerking met als doel de consument beter te bedienen. Dat trekt mij aan in deze functie. Het besef: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder” is een pijler, die essentieel is. Het uiteindelijke doel is: consumentgericht produceren. De transparante samenwerking en het vertrouwen tussen de kwekers, heeft geleid tot een verbeterde kwaliteit van Primula Obconica Touch Me en tot verbeterd inspelen op de vraag vanuit de markt. Schoneveld Breeding heeft nieuwe trendy soorten geselecteerd, die zorgen voor een uitbreiding van het assortiment, zodat er nog beter gesegmenteerd kan worden. Mijn taak is het verkoopconcept Sweet Kisses te vermarkten. Met een meer consumentgerichte verpakking van de Primula is de omloopsnelheid (bewezen) verbeterd. Het verkoopconcept Sweet Kisses is uitermate geschikt voor de retail.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?
Welk nieuws niet, is een betere vraag! Van Brexit tot “Hoe ver gaat Trump voor een grensmuur?” Met verbijstering volg ik het buitenlandse nieuws. Ook in eigen land is genoeg aan de hand. Ik hoop dat we geleerd hebben uit het verleden, met name van de periode van WO2. Wat polarisatie kan doen met de wereld is bekend. Verdraagzaamheid en respect voor elkaar is de basis. Ook hiervoor geldt: Samen moeten we het doen!

Naast de gebruikelijke sores in de wereld, volg ik samen met mijn zoon de Voetbal Eredivisie. Wat een bizarre uitslagen afgelopen weekend! Alle topclubs verzaakten te presteren! Houdt het wel lekker spannend 😉

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
De push strategie veranderen naar een pullstrategie. Voor welk segment produceren we. Wat wil “de consument” nu echt? Spelen we voldoende in op trends? Daar is een behoorlijke slag te halen.
Vraag het de consument, op social media of bijvoorbeeld op events als de Libelle Zomerweek, de Margiet Winterfair of op de Keukenhof
Bekijk hoe je product in het schap staat bij de retailer. Vaak zie je zelf direct wat er verbeterd moet worden. Samenwerking is essentieel: transparantie door de keten heen. Gezamenlijk met de export kunnen we veel marktgerichter schakelen.
Op de IPM in Essen heb ik exporteurs gesproken die de importantie van Global-Gap benadrukten. Een telersvereniging is uitermate geschikt voor benchmarking. Van elkaar leren om de kwaliteit van Primula obconica Touch Me naar een nog hoger niveau te tillen. Veel leden uit de Touch Me vereniging zijn MPS-GAP /Global-GAP gecertificeerd. Duurzaam produceren. Het streven is alle leden te laten voldoen aan de verhoogde kwaliteitseisen van veel retailers.

Wat ga je dit weekend doen?
Als de voetbalcompetitie, ondanks de vorst en de sneeuw, doorgaat, ga ik bij mijn zoon kijken. Hij speelt in de D1.
Zaterdagavond heb ik afgesproken uit eten te gaan met vriendinnen. Daarna ergens een drankje doen: gezellig!
Zondag haal ik mijn moeder op: zij zit in een verzorgingshuis en kan een uitstapje zo nu en dan wel gebruiken. Verder lekker uitrusten met de benen omhoog, want een paar dagen IPM Essen hakt erin 😉.

Bron: www.FloraNews.com
25-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN

Leuk zeg . Succes !

Hoi Anne Marie mooi stukje . Past mooi in ons team 👍

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS