dinsdag 20 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Royal Van Zanten bouwt 22.000 vierkante meter kas bij in Oeganda

Royal Van Zanten bouwt 22.000 vierkante meter kas bij in Oeganda

Om aan de toenemende vraag naar chrysanten te voldoen, bouwt Royal van Zanten op dit moment twee kassen bij in het Oegandese Mukono. Deze nieuwe kassen hebben een totale oppervlakte van 22.116m2. De eerste kas wordt in week 12 van dit jaar in gebruik genomen.

De kassen worden opgeleverd met LED verlichting voor nachtonderbreking en zijn klaar voor de toepassing van geïntegreerde gewasbescherming. Hiernaast wordt een Teeltspecialist aangetrokken om kwaliteit van stekproductie te borgen en initiatieven met betrekking tot duurzame teelt te ontplooien. Naar verwachting worden er jaarrond 100 nieuwe teeltmedewerkers ingezet om aan de vraag te voldoen. Een win – win situatie voor milieu en werkgelegenheid.

“Naast de geplande centralisatie van veredeling- en vermeerderingsactiviteiten in Colombia bij Colibri dit jaar, is dit een nieuwe stap en investering die we zetten om stabiel en betrouwbaar aan de groeiende vraag naar onze bloemen en potplanten te voldoen”, vertelt Dik van Alphen, Manager Productie bij Royal Van Zanten. Onder andere onze troschrysant Chic zit behoorlijk in de lift en we verwachten dat deze groei zal gaan doorzetten.

Veredelingsbedrijf Royal Van Zanten is in Oeganda toonaangevend op het gebied van human capital. Met de Zilveren Award voor Exportbedrijven in 2018 en een breed scala aan sociale voorzieningen is de werkgever een belangrijke pilaar voor de Oegandese samenleving in de regio’s van de productielocaties. Naast een eerlijk inkomen – dat in de praktijk als inspiratie dient voor andere werkgevers – investeert Royal Van Zanten in gezondheidszorg, vervoer en scholing voor zijn 1.200 werknemers.

 


24-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS