dinsdag 20 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

SlijkermanKalanchoe introduceert nieuwe generatie enkelbloemige kalanchoe

SlijkermanKalanchoe introduceert nieuwe generatie enkelbloemige kalanchoe

De Nederlandse kalanchoë veredelaar SlijkermanKalanchoë lanceerde deze week een nieuwe kalanchoë serie op de IPM in Essen. De nieuwe serie enkelbloemige types bestaat uit 15 verschillende kleuren. De typerende sterke contrasten in de bloemen met donkere ogen doen denken aan de vacht van de tijger, vandaar de naam Tiger.

Volgens eigenaar Stefan Slijkerman, zijn tijger- en panterprints terug in de mode. Hij ziet vrouwen de prints opnieuw dragen, wat vaak een voorbode is voor trends in planten. "Dat hebben we ook gezien met onze Serenity serie, een serie met pastelkleuren. Die hebben we 5 jaar geleden geïntroduceerd toen pastelkleuren echt een trend werden. Daar nam toen ook de mode het voortouw in.", aldus de eiegnaar van het derde generatie familiebedrijf.

Kalanchoe Tiger

Slijkerman is van mening dat de enkelbloemige kalanchoë met de introductie van de Tiger serie weer trendy en modieus wordt. Het is zogezegd de volgende generatie enkelbloemige kalanchoë. Tijdens de eerste dagen van de IPM ontving Slijkerman veel zeer positieve feedback op de nieuwe introductie. Deze nieuwe Tiger serie is vanaf ongeveer eind 2019 verkrijgbaar voor kalanchoë telers wereldwijd. De huidige rassen worden aanbevolen voor het kweken van potmaten van 10 cm tot 15 cm.
 


24-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS