dinsdag 20 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Gediflora overall International Grower Of The Year 2019

Gediflora overall International Grower Of The Year 2019

Gediflora uit België is overall International Grower Of The Year 2019. De veredelaar en vermeerderaar van potchrysanten kreeg de felbegeerde 'Gold Rose'-prijs uitgereikt door Steven van Schilfgaarde van Royal FloraHolland. Tijdens de International Association of Horticultural Producers (AIPH) IGOTY Awards avond op de IPM Essen won de veredelaar ook de award in de categorie jonge planten.

De enige Nederlande genomineerde, OK Plant, won de zilveren roos in de categorie "Klare plantn en bomen". In deze categorie ging de gouden roos naar Clematis The Source of Good Climbers uit Polen. In de categorie snijbloemen ging de prijs naar Oserian Development Company Limited uit Kenia. In de categorie Duurzaamheid is de gouden roos uitgereikt aan Inner Mongolia M*Grass Ecological Environment (Group) Co. Ltd. uit China

Gediflora is een derde-generatie bedrijf, het levert aan meer dan 30 landen en heeft een marktaandeel van meer dan 50% in Europa, 30% in de VS en 40% wereldwijd. De missie van het bedrijf is om telers succesvol te maken met hun 'gouden genetica' die een brede en innovatieve variëteit van gemakkelijk te kweken, bolvormige moeders produceren.

De jury, bestaande uit zes internationaal gerenommeerde tuinbouwexperts onder voorzitterschap van Tim Edwards, vicevoorzitter van AIPH, over Gediflora: "Gediflora blinkt uit in zijn vakgebied en is trouw aan zijn motto: 'Dromen, durven, doen en beter doen'. Als een wereldwijd toonaangevende specialist in Chrysanten, toont dit bedrijf uitstekende innovatie en productie en is het een betrouwbare en inspirerende partner voor telers. "anders

De International Grower of the Year award is sinds 2009 toonaangevend in de sierteeltsector. Deze prijs erkent de beste werkmethoden in de tuinbouwproductie door de eersteklas productie-kwekerijen van over de hele wereld voorop te stellen. Het AIPH wil hierdoor ‘best practices’ stimuleren en bevorderen door deze bedrijven wereldwijd aandacht te schenken en kennis te promoten in de sector.

De AIPH IGOTY 2019 Awards zijn mede mogelijk gemaakt door Royal FloraHolland, FloraCulture International, IPM Essen, Pöppelmann, Kuehne + Nagel, Florensis, GreenTech and Flormart.

Tussen maart en juli 2019 is de inschrijving voor de The International Grower of the Year Awards 2020 geopend.
 


23-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS