zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Wie wordt International Grower Of The Year 2019?

Wie wordt International Grower Of The Year 2019?

Vorig jaar was het een Nederlands feestje toen Ter Laak Orchids uit Wateringen gekozen werd tot overall International Grower Of The Year 2018. Vandaag is het wederom een spannende dag en kan het zomaar weer een Nederlands feestje worden tijdens de bekendmaking van de International Grower Of The Year 2019. OK Plant uit Naaldwijk is namelijk genomineerd in de categorie 'Finished Plants and Trees'. 

Rob en Desiree Olsthoorn zijn sinds 1990 de trotse eigenaren van OK Plant. Op de kwekerij in Naaldwijk kweken zij meer dan 100 variëteiten Little Kolibri orchideeën en seizoensproducten zoals addenda, aster, primula en cyclamen. Ook leveren zij bijpassend keramiek. OK Plant werkt daarin nauw samen met klanten, onder andere aan de schappresentatie. De kwekerij heeft daarnaast veel aandacht voor de werksfeer en de ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers.

Er is nog een genomineerde voor IGOTY met een Nederlands tintje. Het genomineerde Oserian Development uit Kenia is namelijk lid van Royal FloraHolland. De kwekerij van verschillende variëteiten rozen is de enige genomineerde uit Afrika. Met veredelaars werken ze aan speciale collecties, zoals Engelse tuin-rozen, grootbloemige premium rozen met lange stelen en rozen in pasteltinten. Ook worden bij Oserian trosanjers en statice gekweekt. Oserian is genomineerd in de categorie 'Sustainability Award'.

De International Grower of the Year Award is een wereldwijde onderscheiding voor sierteeltkwekers die uitblinken op het gebied van marktontwikkeling, duurzaamheid, economie, human resource en/of innovatie. 

 


22-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS