maandag 17 juni 2019
Bakker.com via TFC Floranews TOP

Kassenbouwer Technokas maakt snelle groei door met uitdagende projecten

Kassenbouwer Technokas maakt snelle groei door met uitdagende projecten

Met de toename van het aantal projecten en het aannemen van verschillende nieuwe medewerkers was 2018 voor Technokas een bijzonder jaar. Een hoogtepunt in 2018 was volgens de kassenbouwer in De Lier de oplevering van de DaglichtKas bij Ter Laak Orchids. Daarnaast merkt het bedrijf dat steeds meer telers de techniek voor Het Nieuwe Telen toepassen.

Nu de glastuinbouw heel nadrukkelijk op zoek is naar concepten om hun teelten te verduurzamen, groeit de vraag naar innovaties. Ook de specialist uit De Lier merkt dit onder meer door de toenemende behoefte aan installaties voor Het Nieuwe Telen. Ook verzorgt Technokas steeds vaker de integratie van aardwarmte of warmtepompen binnen een klimaatsysteem. Daarbij ontwerpt en installeert het bedrijf niet alleen deze energiebesparende klimaatsystemen, maar ondersteunt ze de opdrachtgevers ook bij subsidieaanvragen.

“Ondernemers in de tuinbouw beseffen dat zij in actie moeten komen om hun teelt te verduurzamen. Zodra ze daarover nadenken, zijn wij een goede gesprekspartner,” zegt Maurice Hartman, directeur bij Technokas. “Wij bouwen niet alleen zuinige en hoog productieve kassen, maar wij ontwerpen en engineeren ze ook. Juist kwekers met een teelt die – qua klimaat of productie – wat complexer is, krijgen bij ons een op maat gesneden advies en ontwerp.”

De zeer energiezuinige DaglichtKas bij Ter Laak Orchids is een paradepaardje, maar zeker niet het enige hoogtepunt uit 2018.  In 2018 verzorgde Technokas de installaties voor Het Nieuwe Telen bij Van der Drift Roses, OK Plant, Ter Laak Orchids en SV.CO. En ook dit jaar zijn er verschillende telers die op Het Nieuwe Telen overstappen of hun kas daarvoor gereed maken, zoals Arcadia Chrysanten, Kwekerij Kok en Van der Lugt Lisianthus. “We zien dat veel van onze opdrachtgevers een grote behoefte hebben aan maatwerk. Een mooi voorbeeld is Schoneveld Breeding in Twello, waarvoor wij een kas met vele kasafdelingen hebben gebouwd en ingericht. De verwarming in deze moderne veredelingskas bestaat uit een hijsverwarmingssysteem met een lage temperatuur slangverwarmingssysteem. ", aldus Hartman.


22-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS