dinsdag 25 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Nieuwe multimedia strip voor AutoStix

Nieuwe multimedia strip voor AutoStix

Visser Horti Systems uit ’s-Gravendeel heeft samen met Ball Horticultural Company een multimedia strip ontwikkeld voor AutoStix, een volledig geautomatiseerde stek stripplanter. De twee bedrijven hebben de strip ontwikkeld om het automatisch steken van stekken verder te optimaliseren.

De strips worden gevuld met substraat, waar een klein gaatje in wordt geprikt. De strip is zo ontwikkeld, dat plugs in de strip kunnen worden gevuld met ieder type substraat. Het bewortelingsproces van stekjes vindt in de plug plaats. Het automatisch steken van stekken met AutoStix-strips levert voor kwekers tijdsbesparing, lagere kosten en efficiënter gebruik van ruimte in de kas op. De nieuwe multimedia strip kan worden gebruikt met de bestaande AutoStix-configuratie voor strippen met 34 cellen.

De strippen kunnen met substraat worden opgestuurd naar productielocaties in Afrika of Centraal-Amerika. Hier kunnen de strips nat worden gemaakt, waarna stekken in het substraat kunnen worden gestoken. Samen met Selecta one ontwikkelde Visser Horti Systems de multimedia strip voor de Europese markt.

De innovatieve multimedia strip is ontwikkeld zodat plugs kunnen worden gevuld met ieder type substraat. “Wanneer stekken in de strip worden gestoken, vindt het proces van bewortelen plaats in de plug”, zegt Robbert Jan in ’t Veld, salesmanager bij Visser Horti Systems. “Een speciale groeitray voorkomt dat wortels van verschillende stekken met elkaar in contact komen in de multimedia strip.”

AutoStix is een volledig geautomatiseerde stek stripplanter, geschikt voor zowel hoge capaciteiten als kleinere hoeveelheden. De machine kan per uur 11.000 stekken verwerken.

Visser is 22 t/m 25 januari aanwezig op de IPM in Essen op stand 3D30 in hal 3.
 


21-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS