zondag 21 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Roze tulp voor Quinty Trustfull

Roze tulp voor Quinty Trustfull

Quinty Trustfull heeft haar eigen tulp. Op Nationale Tulpendag, zaterdag 19 januari, doopte de tv-presentatrice midden op de Dam in Amsterdam een roze tulp die nu haar naam draagt. De bijzondere dubbelbloemige tulp heeft een oudroze kleur en is zeer geschikt als snijbloem.

Tulipa ‘Quinty Trustfull’ is veredeld door Hybris uit Lisse. De dubbelbloemige tulp is uniek en bijzonder door de oudroze kleur. De kleur is al te zien wanneer de bloem nog in knop is. De bloemblaadjes van Tulipa ‘Quinty Trustfull’ ontvouwen zich tijdens de bloei net als bij pioenen. Quinty Trustfull: “Ik ben bijzonder vereerd dat er een tulp naar mij vernoemd is. Van kinds af aan ben ik al gek op tulpen en deze nieuwe roze tulp is een beauty. Ik ben er zo trots op!”

Quinty Trustfullfoto: ANP 

Volgens de kwekers van de tulp staat de bloem symbool voor kracht en positiviteit. Dit jaar is het thema van de Tulpendag Flowerpower, en volgens de kwekers heeft Trustfull de eigenschappen die passen bij het thema. ,,Ze is een elegante vrouw met een warme, positieve en krachtige uitstraling.’’

Ook haar werk met goede doelen wordt met de bloem geëerd. "Bovendien spreken we onze waardering uit voor de inzet van Quinty als ambassadeur van stichting Pink Ribbon tegen borstkanker". In 2008 mocht Trustfull ook een tulp dopen, de Tulipa Pink Ribbon.

 

 


21-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS