zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Tulpenkwekers zorgen voor kleurrijke start tulpenseizoen

Tulpenkwekers zorgen voor kleurrijke start tulpenseizoen

Het nieuwe tulpenseizoen is gestart. Onder grote belangstelling vond de internationale aftrap plaats op de Dam in Amsterdam. Nederlandse tulpenkwekers hebben voor het achtste jaar op rij een gigantische pluktuin aangelegd met maar liefst 200.000 kleurrijke tulpen. Naar schatting 17.000 bezoekers uit binnen- en buitenland kwamen naar Amsterdam om te genieten van de bloemenpracht en om zelf een bosje tulpen te plukken. De Nationale Tulpendag, met als thema Flowerpower, werd geopend door Quinty Trustfull. Voorafgaand aan de opening doopte de tv-persoonlijkheid haar eigen roze tulp.

Tulpendag 2019

Tulpendag heeft ook buiten Nederland navolging. Tegelijkertijd met Amsterdam is in Antwerpen voor het 2e jaar een pluktuin met zo’n 100.000 tulpen aangelegd op het Koningin Astridplein vlakbij het centraal station. In Duitsland is van 18 tot en met 27 januari een showtuin te bewonderen tijdens de Grüne Woche in Berlijn. In de Verenigde Staten wordt op zaterdag 2 maart Tulpendag gevierd met een pluktuin op het Union Square in San Francisco.

Tulpendag 2019 Quitny Trustfull

Quinty Trustfull doopt haar eigen tulp

Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland (TPN): “Tulpendag in Amsterdam is uitgegroeid tot een evenement van wereldformaat met jaarlijks zo’n 17.000 bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen. Het ontwerp van de pluktuin is dit jaar extra kleurrijk om te benadrukken dat tulpen voor iedereen zijn. Ongeacht nationaliteit, geaardheid of achtergrond.”

Bekijk hieronder een impressie van opening van het tulpenseizoen:

Het evenement op de Dam is mede mogelijk gemaakt door alle Nederlandse tulpenbroeiers; de ‘Amsterdamse’ tulpen werden geprepareerd door A&P Flowers, H&M Flowers, gebr. Visser en Van der Gulik. Samenwerkingspartijen in 2019 Van Straalen de Vries, De Wit Transport, Varga-Beemster Transport, veredelaars Hybris, Remarkable, Vertuco, Holland Bolroy en No Limit, Royal FloraHolland, Bloemenbureau Holland, Gemeente Amsterdam en Keukenhof (geopend van 21 maart tot en met 18 mei 2019).
 
Tulpendag 2019 Amsterdam
 
foto's: TPN/VidiPhoto

 


21-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS