dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

De 5 vragen aan... Leandra de Boef

De 5 vragen aan... Leandra de Boef

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Leandra de Boef, ben 45 jaar en woon samen met mijn vriendin Sanne in Spijkenisse, waar ik ruim 15 jaar geleden vanuit Haarlem naar toe verhuisd ben. Het moment dat ik ook mijn eerste stappen in de sierteeltsector zette. Ik ben begin 2016 gevraagd om redacteur te worden van FloraNews en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Naast mijn werk voor FloraNews, werk ik als freelance tekstschrijver, vertaler en (online-)marketeer. Voor mij dé manier om een aantal dingen die ik heel erg leuk vind om te doen en waar ik goed in ben, met elkaar te combineren.

De 5 vragen aan Leandra de Boeffoto: Royal FloraHolland

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het werk voor FloraNews heeft ervoor gezorgd dat ik mijn blik op de sierteeltsector nog verder kon verbreden en verrijken. Elke dag weer gaan er nieuwe deuren open en leer ik bij. Als redacteur kan ik dat per direct toepassen in het werk wat ik doe. Het is een veelzijdige baan en ik maak het eigenlijk nog veelzijdiger door het te combineren met mijn werk als freelancer. Als tekstschrijver en online marketeer werk ik voor veel verschillende bedrijven, zowel binnen als buiten de sector.
Om een beeld van de veelzijdigheid te geven: van elektronica-expert tot specialist in halfabricaat groenten, van bedrijf in reparatie van mobiele telefoons tot specialist in weefselkweek, van telersvereniging chrysanten tot Een 10 voor de juf. Heel breed dus en daarmee zo leuk en leerzaam!

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Ook ik ontkom natuurlijk niet aan alle berichten over de brexit en ik ben erg benieuwd waar dit uiteindelijk op uit gaat draaien. Het is een spannende periode en ik besef hoeveel impact dit kan hebben op zowel de sierteeltsector als de andere sectoren die veel exporteren naar het Verenigd Koninkrijk.
Daarnaast viel mij deze week vooral een bericht op over mishandeling van ouderen. Dat zij, als ze slachtoffer worden van bijvoorbeeld een overval, te vaak proberen van zich af te slaan en daardoor vaak zelf rake klappen krijgen. Ze moeten het maar vooral “laten gebeuren” en afgeven waar de dader om vraagt… Sorry hoor, maar die gasten moeten vooral maar eens afblijven van onze ouderen. Als ik lees dat een vrouw van 85 om niks in elkaar geslagen is, dan kan ik alleen maar boos worden, heel erg boos! Zo’n laffe daad. Waar heeft die dame dat in vredesnaam aan verdiend?

De 5 vragen aan Leandra de Boef

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Die is lastig, want eigenlijk wil ik zo veel. Als ik puur kijk naar mijn werk voor Floranews, dan zou ik graag meer samenwerking willen met mensen die echt een mooi verhaal te vertellen hebben. Niet alleen snel nieuws willen brengen, maar juist ook de krenten uit de pap halen. Nog meer oog hebben voor de verhalen achter die mooie mensen en producten in onze sector, die vaak zoveel veel meer zijn dan we vaak weten. Dat proberen we onder andere al in deze rubriek te doen, maar dat kan nog meer en beter.

Wat ga je dit weekend doen?

Dit weekend mag ik eindelijk weer een volleybalwedstrijd spelen. De laatste dateert alweer van half december en dus wordt het weer eens tijd! Lekker knallen met ons leuke enthousiaste team en hopelijk daarna, met de winst in de pocket, genieten van bier en bitterballen. Zaterdagavond krijgen we visite en zondag staat een ritje naar vrienden in Haarlem op het programma. We sluiten het weekend in Spijkenisse af en gaan lekker sushi eten.
 

Bron: www.FloraNews.com
18-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS