dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Maken we er sociale beurzen van? #blog

Maken we er sociale beurzen van? #blog

Binnen een vrij korte tijd zijn er een paar belangrijke beurzen in de tuinbouwsector. Volgende week de IPM Essen, Fruit Logistica en natuurlijk de Horti Contact dagen. Maar vergeet ook niet de handelsbeurzen.
De inzet van de sociale kanalen is er een om niet te vergeten. Alleen laten we nu eens proberen er meer op te zetten en te benutten dan alleen maar te melden dat we er staan en dat we u als klant of prospect willen zien. Een aantal tips op een rij.

Bezint eer ge begint
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar denk er eerst even over na voordat je de sociale kanalen in gaat zetten. Denk na over het hoe en wat en op welk kanaal. Hele grappige dingen werken wel op Instagram en/of Facebook maar niet op LinkedIn. Al zien we het wel steeds meer.
Wat wil ik vertellen en wanneer. Maak ik er alleen een uitnodiging van of wil ik er echt aandacht aan schenken en zo nog meer mensen naar mijn stand trekken om er zo meer uit te halen.
Wie gaan het allemaal verzorgen, en dan niet alleen vooraf maar ook tijdens de beurzen. En misschien wel de belangrijkste vraag, hebben we iets te melden? Er is maar een antwoord mogelijk, natuurlijk!! Waarom zou u anders op een beurs gaan staan.

Lokkertjes
Stel, u heeft iets bijzonders of iets nieuws. Wat is nu leuker om daar al een paar keer iets van te laten zien voorafgaand aan de beurs. Het is toch leuk om misschien alleen een detail te laten zien en zo de interesse van de beursbezoekers te wekken. Natuurlijk mag het ook helemaal worden verteld en getoond maar vergeet er dan niet de belangrijkste punten over te vertellen. En gebruik daar nou eens een vlog voor om het duidelijk te maken. Bewegende beelden werken nou eenmaal heel erg goed.

Maar denk eens verder. Misschien kunt u er een soort ‘prijsvraag’ aanhangen. Kom ons opzoeken, zoek het getoonde product en win een prijs. Mag zeker klein zijn. Mensen komen bij u in de stand kijken en zoeken. Het mooiste moment om toch een praatje aan te gaan en die belangrijkste prospect zal er maar tussen zitten.

Stories
Diverse platformen, zeker Facebook en Instagram, werken met stories. Dat zijn foto’s of video’s die je in een verhaallijn kunt zetten. Bij de opbouw is dat erg leuk om te gebruiken. Je volgers zien dan gewoon wat er allemaal is gebeurd voordat de stand er bij staat zoals deze tijdens de beurs te zien is.

Maar ook zeker tijdens de beurs werken ze goed. Maak een paar mooie foto’s van de drukke gangpaden of unieke producten en zet dat in de verhalenlijn. Volgers vinden dat prettig en leuk en zullen sneller gaan reageren. Maar maak het wel uitnodigend.

Agenda
Stel eens voor, u heeft diverse bijzondere momenten tijdens de beurs. En denk dan eens over meerdere momenten. Een keer een onthulling is leuk maar misschien een paar andere kleinere zaken kunnen ook al veel doen. Maak een agenda van die momenten en deel dat met uw volgers. Dat kan eigenlijk op alle kanalen.

En dan nog iets. Bezoekers komen vaak voor u of voor uw personeel. Ze komen langs om even bij te praten of iets af te spreken. Maar u herkent het zelf ook wel, de persoon die u wilt spreken is er even niet, die komt morgen. Een tip.
Deel vooraf en tijdens de beurs de agenda van wanneer iedereen er is. U voorkomt teleurstellingen en geeft mensen waardevolle informatie waar ze iets mee kunnen. Maak er gewoon een documentje van en deel dit en laat ook uw medewerkers dit delen. Een kleine moeite maar een groot plezier bij uw klanten en/of prospects. Natuurlijk is uw eigen agenda nog steeds belangrijk maar voorkom hiermee teleurstellingen.

Elke dag wat
Laat elke dag vooraf en tijdens de beurs wat zien of geef informatie die prettig is. Als u een advertentie ziet van een groot bedrijf ziet u dat ook niet een keer maar meerdere keren. In communicatieland gaat nog steeds op, dat één keer communiceren gelijk staat aan niet communiceren.
Komt u vaker naar voren, en zeker als het leuk en relevant is, dan wordt u veel beter gevonden en is de kans groter dat er meer mensen naar uw stand komen. Want het doel van velen is toch dat er veel belangrijke en interessante mensen naar uw stand komen. Nodig ze uit via de sociale kanalen. Plaats foto’s van een drukke stand, gesprekken (zonder mensen in hun privacy aan te tasten), leuke producten, gekke momenten, mooie momenten, grappige zaken en laat het zien. Deel ze onderling en laat iemand, met de juiste regie, ze plaatsen op de sociale kanalen.

Er is zoveel mogelijk om de sociale kanalen in te zetten voor en tijdens een beurs. Maak er eens echt gebruik van. Laat personeel het delen en het bereik kan groots worden.
Denk er over na en doe er iets of niets mee.
Rest mij weinig anders, dan jullie allemaal zeer goede beurzen toe te wensen, hetzij als standhouders of als bezoekers. Laat veel zien via de sociale kanalen, ik verheug mij er op.

Ernst Jan Bos
Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.bossocialbusiness.nl
17-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10

Hebben tien jaar ervaring met social media ťcht niets meer opgeleverd dan dit soort goedkope tips?!

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS