dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Eindelijk succes voor hangende multiflora Sky Orchids

Eindelijk succes voor hangende multiflora Sky Orchids

Dat de orchideeën, en dan met name de grootbloemige Phalaenopsis, het al een paar jaar moeilijk hebben weet iedereen. Ook afgelopen jaar was een matig jaar voor de meest populaire bloeiende kamerplant.Naast matige prijzen van de grootbloemige Phalaenopsis heeft ook de kleinbloemige Phalaenopsis te lijden onder een te lage prijsvorming.

“Wij hadden gehoopt dat de prijzen wat beter zouden worden na de zomervakantie afgelopen jaar. En al is dat gedeeltelijk wel gelukt, het is niet voldoende. Daarom hopen wij voor 2019 op een beter herstel.” Dit vertelt Johan Koehler, eigenaar van 'Over the Moon Orchids', een in verhouding wat kleinere kwekerij aan de Bosrandweg bij het Amsterdamse Bos in Aalsmeer. “Wij kweken enkel Multiflora's, een kortere kleinbloemige Phalaenopsis is allerlei kleuren. De speciale soortjes worden nog wel redelijk betaald, maar we hopen voor 2019 wel op een betere markt dan voorgaande jaren. Mede daarom zijn wij ook op zoek gegaan naar iets innovatiefs.”

Sky Orchids Over the Moon Orchids

Een klein jaar geleden hebben Johan Koehler en zijn zoon Bart een proef gedaan met Multiflora's in een speciale pot om de planten ondersteboven te kunnen hangen; de Sky Orchids. “In de eerste maanden dat we het product konden aanbieden gebeurde er niet veel”, vertelt zoon Bart Koehler. “Wij zeiden tegen elkaar, laten we maar kijken wat het wordt. 'Nee heb je, ja kan je krijgen'. Eerlijk gezegd wisten wij echt niet hoe de markt zou reageren. Na het plaatsen van een bericht van onze hangende planten op Facebook in een groep voor Nederlandse bloemisten en kwekers kregen we wel wat positieve feedback. Wat we al vaker hoorden werd weer bevestigd; veel bloemisten geven aan liever Multiflora's te gebruiken ten opzichte van de grootbloemige Phalaenopsis, die bij elke bouwmarkt en super te krijgen is. Maar hangend? Daar waren de meningen over verdeeld."

Johan Koehler gaat verder: "Wij besloten na een matige start in het begin van de herfst toch rustig door te gaan met planten op te poten in de hangende potten. En ik moet wel zeggen dat we vooral eind november en december echt goed hebben verkocht van hangende orchideeën. De aanhouder wint dus wel degelijk! Het geeft ons echt een goed gevoel want zo krijgen we naast een geldelijke beloning ook wat terug voor alle tijd en energie die wij erin hebben gestoken. Het is vooral fijn te zien dat iets waar je in gelooft wordt opgepakt door de handel!" Bart Koehler gaat verder: "En zo kunnen we ons bedrijf wellicht ook wat beter op de kaart zetten. Wij zijn in de handel goed bekend geworden met de Multiflora's en met onze geurende orchidee, de 'Liodoro'. Met die geurende zijn we de enige in het land. Ik hoop dat we met de hangende Sky Orchids ook zo'n positie en naamsbekendheid kunnen opbouwen!"

 

Bron: www.otm-orchids.com
16-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS