maandag 17 juni 2019
Floranews TOP Bakker.com via TFC

Ter Laak Orchids in de race voor groene award BNR Nieuwsradio

Ter Laak Orchids in de race voor groene award BNR Nieuwsradio

Radioprogramma The Green Quest van BNR Nieuwsradio heeft de Daglichtkas van Ter Laak Orchids genomineerd voor The Green Quest Award. Het radioprogramma gaat wekelijks op zoek naar groene voorbeelden die helpen de klimaatdoelstellingen te behalen. De winnaar van de award wordt op 1 juli 2019 bekendgemaakt. 

De werking van de Daglichtkas wordt in een gesprek met presentator Harm Edens uitgelegd. Met de kas bespaart de Phalaenopsisteler tot 50 procent energie en kan ook nog eens mooiere planten kweken. De kas heeft een speciale lens die het zonlicht versterkt en direct benut.

Genomineerden
In The Green Gallery neemt Ter Laak Orchids het onder meer op tegen Wasteless, een methode voor supermarkten om versproducten dynamisch te prijzen om verspilling tegen te gaan; Ecovat, een gigantische thermosfles om warmte in de aarde op te slaan; en Plant Health Cure, een initiatief dat organische mest produceert.
Het Green Team, bestaande uit vijf deskundigen, beslist welke bedrijven een plek krijgen in the Green Gallery. De Green Team Leden zijn: Chantal Vergouw (Interpolis), Talitha Muusse (Blikverruimers en Commissaris MVO Nederland), Marleen Prins (ENGIE), Gerben-jan Gerbrandy (D66) en Jacqueline Cramer (oud milieuminister en hoogleraar duurzaam innoveren). De winnaar van de award wordt op 1 juli 2019 bekendgemaakt.

 


15-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS