dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Verwondering op het hortensiaschap

Verwondering op het hortensiaschap

Dijk van Dijk, een nieuw merk, een onderscheidend assortiment, een prachtig verhaal over verwondering en de natuur, mooie, duurzame verpakkingen. Een opvallende presentatie binnen een van de belangrijkste kamerplanten-categorieën van tuincentra en bloemist.

Het streven van Dijk van Dijk is om samen met haar ketenpartners meer rendement te halen uit het hortensiaschap. Hortensia is voor tuincentra en bloemisten een belangrijk product. Ze pronkt in de top 7 binnen de kamerplantencategorie. Daarnaast blijkt uit internationaal onderzoek van Royal FloraHolland 1 dat de consument zeker twee euro meer wil betalen voor een ‘normale’ hortensia dan dat nu gevraagd wordt. De ervaring van Dijk van Dijk leert dat prijssegmentering binnen het schap een hogere marge en vaak ook een hogere omloopsnelheid tot gevolg heeft. Het bedrijf zet met het nieuwe merk nog meer in op segmentering en daarnaast op de hortensia top of mind maken bij een bredere, jongere doelgroep. Een merkbeleving over verwondering van de natuur, duurzame (cadeau)verpakkingen, een lookbook aan de Masterpieces en schappresentaties vol inspiratie en tips over de verzorging van de hortensia en een uitgekiende social media strategie, moeten hier aan bijdragen.

De meesterkwekers van Dijk van Dijk kweken de meest bijzondere en exclusieve hortensia’s, die de kweker zijn Masterpieces noemt. De hortensia’s van nu, met verrassende kleurschakeringen, prachtige details en bijzondere eigenschappen. Spannender, betoverender en stoerder dan dat je gewend bent. Een van de meest bijzondere Masterpieces is de Magical. Een hortensia die exceptioneel lang bloeit en constant van kleur verandert. Je koopt hem in blauw of roze en in 150 dagen tijd verandert hij naar groen en uiteindelijk prachtig donkerrood.

De meesterkwekers laten zich elke dag verwonderen door de kracht van de natuur. Dat maakt het vak hun passie en zorgt ervoor dat ze écht bijzondere hortensia’s kunnen kweken. Met aandacht voor elk detail. Naast de verwondering, speelt respect voor de natuur een belangrijke rol. Dit uit zich in het zo min mogelijk gebruik van plastic; uitlevering standaard zonder plastic hoezen en -trays. Hiermee bespaart het bedrijf 35.536 kilo plastic op jaarbasis. Dijk van Dijk hoopt hiermee de sector te stimuleren beter naar de duurzaamheid binnen de gehele keten te kijken.

Het nieuwe merk Dijk van Dijk heeft een eigen lanceringsweek in de week van 28 januari tot 1 februari. Geinteresseerden zijn welkom om kennis te maken met de visie op het hortensiaschap en het nieuwe merk Dijk van Dijk. Maak een afspraak via Frank@dijkvandijk.nl.

 


15-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS