dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Kwekerij Wouters introduceert nieuwe, duurzame productlijn Friendlies

Kwekerij Wouters introduceert nieuwe, duurzame productlijn Friendlies

Kwekerij Wouters trapt het nieuwe perkgoedseizoen af met de introductie van de Friendlies; de nieuwe milieu- en gebruiksvriendelijke productlijn waarmee de hoeveelheid plastic afval aanzienlijk gereduceerd wordt. 

Met de productie van Friendlies gaat Kwekerij Wouters een stap verder in haar duurzaamheids- gedachte. De plastic kweekpot en/of -packs rondom het perkgoed worden vervangen door een ecologisch jasje van papier, dat na het planten wordt opgenomen door de natuur. Dit levert de consument een kleurrijke tuin met perkgoed dat makkelijk te planten is én zonder plastic afval. De Friendlies worden per vier plantjes uitgeleverd in een recyclebaar doosje van papierpulp, met een hippe uitstraling. 

Partners gezocht die samen staan voor een beter milieu
De transitie van traditionele teelt naar milieuvriendelijke kweekpotten is enorm intensief; de afgelopen 10 jaar heeft Kwekerij Wouters veel onderzoek gedaan en geïnvesteerd in de voorbereidingen voor de introductie van de nieuwe productlijn. Kwekerij Wouters verwacht dat Friendlies de komende jaren significant in aantal zal toenemen en een grote impact zal hebben op de bedrijfsvoering. Deze groei moet samen met handelspartijen worden gerealiseerd die vanuit dezelfde overtuiging, op lange termijn, hun bijdrage willen leveren.

Verantwoordelijkheid voor leefomgeving
Met meer dan 30 jaar ondernemers- en teeltervaring weet Kwekerij Wouters welke verantwoordelijkheid zij hebben voor hun leefomgeving. Zij past zich continu aan op de veranderingen in de markt en ontwikkelt producten die passen bij de vraag van de consument. In alles wat de kwekerij produceert, willen zij minimale impact hebben op het milieu. Kwekerij Wouters houdt rekening met de behoeften van de huidige en toekomstige generaties en werkt op een manier die economisch, sociaal en ecologisch duurzaam is. De certificeringen MPS-A, MPS-SQ en MPS-GAP zijn daarvoor een bewijs.
 


15-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS