zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

100-jarige CNB krijgt Predicaat Koninklijk

100-jarige CNB krijgt Predicaat Koninklijk

Ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan heeft de Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) een prachtig cadeau gekregen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst, afgelopen donderdag 10 januari, werd door loco-burgemeester Kees van der Zwet bekend gemaakt dat aan CNB het Predicaat Koninklijk is toegekend. De officiële overhandiging van het predicaat vindt op een later moment plaats.

In een reactie op dit heuglijke nieuws laat directeur Leo van Leeuwen het volgende weten: “Als bedrijf een leeftijd bereiken van 100 jaar is een geweldige prestatie. Ik ben dan ook trots op alle medewerkers van toen en nu die hebben bijgedragen aan het in goede gezondheid bereiken van deze leeftijd. Het Predicaat Koninklijk ervaren we dan ook als een kroon op ons werk en een stimulans voor de toekomst”

Koninklijke CNB

Op 16 januari 1919 werd de Bloembollenveilingsvereeniging West Friesland opgericht. Vijf jaar later, op 21 november 1924, was de oprichting van “Coöperatieve Veilingvereeniging Hollands Bloembollen Genootschap” (HBG) een feit. Door een fusie van HBG en de Bloembollenveilingsvereniging West Friesland in 1975 is CNB (Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale) ontstaan.

Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die door de Koning kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. Het Predicaat wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis. Het Predicaat betekent dat de organisatie het predicaat Koninklijk mag toevoegen aan de naam en de Koninklijke Kroon in het logo mag opnemen.


 


14-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS