donderdag 20 juni 2019
Floranews TOP Bakker.com via TFC

Dümmen Orange presenteert primeur tijdens jaarlijks Poinsettia Seminar

Dümmen Orange presenteert primeur tijdens jaarlijks Poinsettia Seminar

Elk jaar organiseert Dümmen Orange haar Poinsettia Seminar in het Duitse Rheinberg om het nieuwe verkoopseizoen met Duitse telers te beginnen. Samen met klanten en zakelijke partners evalueert de veredelaar het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar het nieuwe jaar en verzamelt de feedback van haar klanten.

Dit jaar krijgen de klanten ook een voorschot op de IPM 2019 en worden de duurzaam geteelde kerststerren voor de Europese markt gepresenteerd. Het volgende gewas dat volgens het GreenGuard-protocol ('Minimal Chemicals, Maximum Quality') gekweekt wordt. Eerder werden de duurzaam geteelde potchrysanten al geïntroduceerd, waar de ervaringen erg goed mee zijn. De kwaliteit van de stekken is bijvoorbeeld aanzienlijk verbeterd.

Poinsettia primeur

Het gebruik van pesticiden wordt steeds meer een maatschappelijk probleem. NGO's, retailers, telers en eindconsumenten eisen een vermindering van het gebruik van chemische gewasbescherming bij stekken en de productie van bloemen. Het GreenGuard-protocol is het antwoord van Dümmen Orange om te voldoen aan de eisen van telers en consumenten door poinsettia te produceren met minder dan twee derde van de chemische belasting.

Manuela van Leeuwen, Fytosanitair medewerker en coördinator Global Sustainability bijDümmen Orange: "Met oog voor innovatie en duurzaamheid, ontwikkelt Dümmen Orange een toekomst waarin de hoeveelheid van chemische pesticiden op onze stekken aanzienlijk wordt verminderd om mens en milieu te beschermen .Ik ben er trots op dat we onze GreenGuard-kerststerren op de Europese markt brengen en kijk er naar uit dat al onze producten zullen volgen."

 


11-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS