maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

Winnaars Dutch Tulip Awards 2019

Winnaars Dutch Tulip Awards 2019

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Studio’s van Aalsmeer zijn de winnaars van de Dutch Tulip Awards 2019 bekend gemaakt. De grote winnaars van de avond zijn Montana Lisianthus, Bunnik Plants, V.d. Arend Tropical Plants en Artisan. Royal FloraHolland (RFH) laat weten dat dit tevens de laatste winnaars zijn. De dienstverlening van RFH gericht op het ondersteunen van noviteiten in zijn huidige vorm stopt. Dit betekent dat ook de Dutch Tulip Award ophoudt te bestaan.

V.l.n.r.: Artisan, Steven van Schilfgaarde, Bunnik Plants, Montana Lisanthus (2x) en Van der Arend
 
De Dutch Tulip Award wordt toegekend aan de meest geslaagde marktintroductie van 2018. De inzendingen zijn door de vakjury in vier categorieën beoordeeld op de volgende aspecten: commercieel aantrekkelijk, kwaliteit, logistiek, belading en houdbaarheid.

Snijbloemen
Montana Lisianthus uit Poeldijk wint de eerste prijs in de categorie snijbloemen met deEustoma russellianum enkelbloemig russellianum 'Botanic Pink' van Montana Lisianthus uit Poeldijk

                           

Volgens de jury is het een fantastisch botanisch product. "Bijzonder echt en anders dan de gemiddelde Eustoma. Past in de veldboeketten en tijdgeest van nu. Kwaliteit is top en een mooie aanvulling op het Eustoma assortiment."

De tweede prijs gaat naar de Helianthus annuus 'Pro Cut White Nite' van T. Steenwijk uit Abbenes en J. van Boksel uit Hedel en de derde prijs naar Chrysanthemum geplozen Etrusko White van Arcadia uit De Lier. Een eervolle vermelding is er voor de Alstroemeria Ardenne van Tesselaar Alstroemeria uit Heerhugowaard

Kamerplanten
In de categorie kamerplanten gaat de eerste prijs naar v.d. Arend Tropical Plant uit Naaldwijk met de Monstera Monkey Leaf van v.d. Arend Tropical Plant uit Naaldwijk

                           
Volgens de jury een topper in het groene planten assortiment. "Grotere potmaat/verschillende potmaten zou een aanvulling zijn in het Monckey leaf assortiment. Extreem veel te zien op instagram. Kortom top om social media zo te benaderen. Modern en in veel interieurs te gebruiken."

De tweede prijs gaat naar de Alocasia macrorrhiza 'Stingray van v.d. Arend Tropical Plant uit Naaldwijk en VDE Plant uit Woubrugge. De derde prijs is er voor de Zamioculcas Zenzi van M. v Duyn Potplanten uit De Lier en de eervolle vermelding is voor de Tillandsia 'Curly Slim' van Stofbergen Plant Company uit Bergschenhoek.

Tuinplanten
In de categorie tuinplanten wint Bunnik Plants uit Bleisiwijk met de Helianthus Funshine Multiflower.

                             

De jury zegt over deze winnaar: "Volgens zeggen hoef je het product nauwelijks te remmen. Blijft compact van zichzelf. Bovendien duurzaam geteeld. Een aanvulling op het Helianthus assortiment. Spreekt aan, en heeft het wow effect!"

De tweede plaats is voor de Clematis Garland® Viennetta™ van Nolina Kwekerijen uit Woubrugge, de derde plaats voor Anemone Wild Swan van Fa. E. Hopmans uit Wieringerwerf en Van Woudenberg Tuinplanten uit Zevenhuizen (ZH) en de eervolle vermelding voor de Hydrangea Macropphylla Wedding Gown van Sjaak van Schie uit Maasdijk

Concepten
In de categorie Concepten is de winnaar Artisan uit Niwaal met het Phalaenopsis Original Orchids Frame.

                            

De jury zegt hierover: "Origineel, veelbelovend, echt een cadeau! Een toevoeging in conceptenland! Vertel nog meer het verhaal."

De tweede plaats is voor Lots of Love en Bee Happy Veer & Moon van JUB Holland uit Noordwijkerhout, de derde plaats voor Phalaenopsis Flying Orchids van Ter Laak Orchids uit Wateringen en de eervolle vermelding voor de Eco Hydrangea van Plantenkwekerij P. van Geest uit Maasland.

 

 


11-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS