donderdag 20 juni 2019
Bakker.com via TFC Floranews TOP

Addenda kiest voor 100 procent duurzame labels

Addenda kiest voor 100 procent duurzame labels

2018 was voor telersvereniging Addenda het jaar waarin de gezamenlijke ambitie nog meer tot leven kwam. Het roer ging om op het gebied van duurzaamheid. Ze stelden zichzelf als hoofddoel; Het product en de keten substantieel verduurzamen ofwel, het verschil maken. Van “licence to produce”, naar meerwaarde voor de consument en de keten.

Vanuit deze visie werd er onder andere actief gezocht naar duurzame verpakkingsmaterialen, zoals labels. Waar Addenda voorheen labels had van Polypropoleen, gaan zij in 2019 over op 100% afbreekbare labels. Het biodegradeerbare materiaal van de labels bestaat voor het grootste gedeelte uit cellulose. Het materiaal is FSC-gecertificeerd en 100% hernieuwbaar.

De biobased coating aan beide zijden van de etikettenzorgt ervoor dat de labels waterafstotend zijn. Daarnaast is het materiaal goed te recyclen in de bestaande afvalstromen, waardoor er geen kostbare grondstoffen verloren gaan. Voor het maken van biobased materialen wordt minder energie, in de vorm van aardolie, gebruikt en de CO2-uitstoot bij de productie van deze materialen is in het algemeen lager. Factoren die Addenda ook in haar eigen keten monitort en verbeterd.

Plantpaspoort
De duurzame labels hebben een vernieuwde uitstraling en zijn alvast voorzien van het nieuwe plantpaspoort conform de Plantgezondheidsverordening 2016/2031/EG.

De telersvereniging laat weten dat het de voorraad oude labels niet weggooit, maar komend jaar nog wel gewoon opmaakt.
 


10-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS