maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Anthura wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2019

Anthura wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2019

Veredelings- en vermeederingsbedrijf Anthura heeft de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019 gewonnen. Marco van Herk, Iwan van der Knaap en Mark van der Knaap ontvingen de prijs uit handen van juryvoorzitter Michel F. van Ginkel. De prijs werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst op de Keukenhof in Lisse op woensdagmiddag 9 januari 2019. Volgens Van Ginkel is de ontwikkeling die Anthura heeft doorgemaakt indrukwekkend en hij roemde de duurzame agenda en het goede werkgeverschap van de onderneming.

De prijs werd dit jaar voor de 33e keer uitgereikt. Behalve Anthura waren ook veredelaar en vermeerderaar Dekker Chrysanten uit Hensbroek, tomatenteler Wim Peters Kwekerijen uit Someren en orchideeënkwekerij Opti-flor uit Monster genomineerd.

De directie van Anthura streeft volgens de jury naar een gezonde exploitatie, maar is ook zeer betrokken bij projecten die niet altijd een commercieel doel dienen. De jury is onder de indruk van de langetermijnvisie van het tachtigjarige Bleiswijkse bedrijf, dat ook productievestigingen heeft in Duitsland, Macedonië en China en in meer dan zeventig landen jonge planten levert.

Duurzaamheid staat volgens de jury hoog op de agenda bij Anthura. Dat komt onder meer tot uiting in de samenwerking met klanten via het ketentransparantieproject FSI. Doel van dat project is in 2020 te komen tot minimaal 90% duurzaam geproduceerde bloemen en planten. Daarnaast noemt de jury het in kaart brengen van DNA van zowel Phalaenopsis als anthurium en het nieuwe innovatie- en veredelingscentrum van het bedrijf als voorbeeld van de grote energie die Anthura in R&D steekt.

Ook prees de jury het strategisch samenwerkingsverband dat Anthura onder de naam GenNovation is aangegaan met andere veredelaars. De onderneming is volgens de jury verder een bijzonder goede werkgever. Talenten krijgen binnen het bedrijf de ruimte zich te ontwikkelen. „Met 35% HBO- en WO- geschoolde medewerkers heeft Anthura veel kennis en vakmanschap in huis die het inzet om de sector verder te innoveren en te ontwikkelen”, aldus de jury.

Anthura is voorgedragen voor de Tuinbouw Ondernemersprijs door Interpolis.

Anthura wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2019

foto's: Tuinbouw Ondernemersprijs

 

Bron: www.FloraNews.com
09-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS