maandag 28 september 2020
FN TOP add FN TOP logo

Kinderen enthousiast gemaakt voor digitale wereld van tuinbouw

Kinderen enthousiast gemaakt voor digitale wereld van tuinbouw

Op de laatste zaterdag van de kerstvakantie organiseerde JEM-id uit Honselersdijk de tweede editie van het Kids Tech Event, speciaal voor kinderen van klanten. Meer dan 50 kinderen tussen de 7 en 16 jaar leerden hoe ze robots kunnen laten bewegen, bouwden Lego voertuigen die aangedreven werden door een motortje en maakten kennis met programmeren via gave apps.

De kinderen en tieners werden op deze ochtend enthousiast gemaakt voor het software vak en de digitale toekomst. De kinderen tot 11 jaar hadden een ander programma dan de tieners t/m 16 jaar. Zo werd er voor genoeg uitdaging voor iedereen gezorgd.

Kids Tech Event

Met behulp van gave apps maakten de kinderen kennis met programmeren. Zo gaven ze karakters in de apps instructies zodat deze een bepaalde beweging gingen maken, werden er codes gekraakt en puzzels opgelost. De echte software-kenners van JEM-id waren uiteraard ook aanwezig. Zij gaven de kinderen tips en tricks.

Daarnaast hebben de kinderen met behulp van DigiTech Westland robots en voertuigen in elkaar gezet en programmeerden ze deze op zo’n manier dat de robots en voertuigen konden bewegen.

De skills van een 7-jarige zijn niet te vergelijken met de skills van een 16-jarige. Daarom werd er speciaal voor de oudere kids een ander uitdagend programma in elkaar gezet. Tijdens het leren programmeren met behulp van de gave apps, leerden de 11- t/m 16-jarigen hoe ze hun eigen muziek beats kunnen maken. Daarnaast bouwden zij een echte klimaatcomputer. Ze leerden hiermee hoe ze de juiste hoeveelheid water kunnen geven aan planten door sensoren te gebruiken en robots te programmeren. Echt de toekomst van de tuinbouw dus!

 


08-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS