dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Bijna Nationale Tulpendag: Tulpen plukken op de Dam in Amsterdam

Bijna Nationale Tulpendag: Tulpen plukken op de Dam in Amsterdam
Het is elk jaar een feest: de officiële opening van het tulpenseizoen op de Dam in Amsterdam. Op zaterdag 19 januari 2019 is het weer zover, dan wordt de Dam door kwekers omgetoverd tot een tulpenpluktuin met maar liefst 200.000 kleurrijke tulpen.  
 
Nederlandse tulpenkwekers nodigen iedereen uit om in de speciaal aangelegde pluktuin, pal voor het paleis op de Dam, gratis een bosje tulpen te plukken. Dit jaar is het thema ‘Flowerpower’ en dat komt onder meer tot uiting in het kleurrijke tuinontwerp.
 
Om 13.00 uur zal een bijzondere gast de tuin officieel openen en daarna mag het publiek naar binnen om een bosje van 20 tulpen te plukken. Naar verwachting is de pluktuin tot 17.00 uur geopend (op=op).
 
Tulpendag
 
Onstuimige liefde, genegenheid, enthousiasme of puurheid. Tulpen hebben een rijke symboliek. En dat is leuk, want tulpen maken een mooi cadeau. Dus geef je een bos aan iemand weg, dan geef je ook een boodschap. In onze bloemenwijzer lees je meer over de symboliek van tulpen. 
 
Behalve op de Dam wordt de start van een nieuw tulpenseizoen ook in heel Nederland gevierd. Veel bloemisten en tuincentra organiseren vanaf 19 januari bijzondere tulpenacties en activiteiten in hun winkel.
 
Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen Nederlandse tulpenkwekers de pluktuin aan. Tot en met eind april is het tulpentijd. 

07-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS