dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Wat gaan we doen in 2019 #blog

Wat gaan we doen in 2019 #blog

OK, jullie zullen ze al vaak gehoord hebben maar ook van mijn kant uit de beste en mooiste wensen voor 2019. Dat het maar een zakelijk goed, alle dagen plezier maar vooral een lichamelijk en geestelijk gezond jaar mag worden.
Tja 2019, wat zal het ons brengen? Welke kant moeten we op denken als het gaat om online zaken. Ik zal er voor jullie eens een aantal op een rij zetten waarvan ik denk dat jullie ze niet vergeten mogen. Ik hou het bij 3 maar eigenlijk zijn het er meer.

Minder Facebook maar wat dan
Ik zie veel bedrijven op facebook. Logisch want het is nog steeds verreweg het meest gebruikte platform in Nederland. Alleen de groei is er wel uit. Moeten we nog steeds inzetten op Facebook? Zeer zeker maar denk er wel goed over na. Binnen een campagne zijn de advertentiemogelijkheden van het platform nog steeds ongekend mooi.
Alleen als het af aan het nemen is wat dan wel? Ik zou zeggen denk weer eens aan Pinterest. Het ‘ideeënplatform’ blijft maar groeien. Inmiddels praten we over meer dan 3 miljoen gebruikers en het blijft maar toenemen. Alleen wat nog interessanter is dat men er echt gaat kijken om ideeën op te doen. Veel posts op de andere sociale kanalen zie ik daarover gaan. Dus waarom niet wat minder op Facebook en wat meer op Pinterest. Daar komt nog bij dat het gebruik van de hashtag op Pinterest veel beter werkt dan op Facebook.
Alleen een groot nadeel voor de Nederlandse gebruikers. In de USA zijn de mogelijkheden voor het adverteren zeer goed ingevuld. Helaas kunnen we in Nederland daarvan zeer weinig tot geen gebruik maken. Dat maakt het misschien wat minder interessant maar toch. Als ‘ideeënbus’ zeer goed bruikbaar.

Vergeet video niet!!
Ik zie veel visuele posts voorbij komen. Alleen maar een goede zaak. Maar vergeet daarbij niet het gebruik video. Video is en blijft zeer populair om naar te kijken. Het plaatsen van foto’s werkt goed maar het bekijken van een onderwerp via video’s werkt helemaal top. Zeker nu steeds meer platformen de mogelijkheid bieden om ‘live’ te gaan, worden bewegende beelden steeds belangrijker.
Wat te denken van een vlog vanuit verkoop of de directie. Deze worden veel bekeken zeker als je er strategisch over gaat nadenken. Een verhaal verteld door de directeur van een bedrijf komt veelal sterk over en kan door meerdere afdelingen gebruikt worden. Of wat dacht je van het geven van een aantal belangrijke tips en daarvan een video maken. Wel eens afgevraagd, ook bij jezelf, waar je tegenwoordig kijkt en zoekt? Juist in bewegende beelden. Maak daar gebruik van.
Maar denk er wel goed over na. Schiet nu niet zomaar een paar video’s en dan denken dat je klaar bent. Een goede strategie erachter is van belang. Wat wil je eigenlijk vertellen en hoe vervat je dat in bewegend beeld.

Inhoud, inhoud en nogmaals inhoud
Een trend die elk jaar eigenlijk terug lijkt te komen maar zo ontzettend belangrijk is is de inhoud van je verhaal. Een gelikt commercieel verhaal werkt veelal niet meer. Een B2B bedrijf is geen slager die per week wat anders in de aanbieding heeft en dat in een mooie advertentie wil vertellen. Binnen de tuinbouw werkt dat anders.
De inhoud van je verhaal, en zeker online, moet aansluiten bij wat er werkelijk leeft onder je klanten. Een goede samenwerking tussen diverse afdelingen is hierbij van essentieel belang. Even vanuit marketing een leuk verhaal maken waar verkoop niets aan heeft of de productie denkt hoe komen ze daar nu weer bij, werkt echt niet.
Maak er een verhaal van, crossmediaal op alle beschikbare kanalen en platformen waaraan men jouw bedrijf en/of product gaat herkennen. Waar sta je voor en welke vragen los jij eigenlijk op met de content die je plaatst.
Moet alles een sterke inhoud hebben? Zeker niet maar zorg er wel voor dat je echt bekend komt te staan als de werkelijke kenner van jouw product of dienst. Plaats inhoud die raakt!!

Er zijn nog veel meer trends waar we rekening mee kunnen houden in 2019. Maar laten we deze eerst maar eens oven oppakken. Ik ben trouwens wel benieuwd welke communicatie of sociale media trend jullie gaan oppakken in 2019. Zet ze eens in de commentaren hieronder. Leuk om van anderen ook input te lezen.

Ernst Jan Bos

 

Ernst Jan Bos
Bos Social Business

 

Bron: www.bossocialbusiness.nl
03-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos

Geef eens voorbeelden van hoe je zelf met inhoud en video werkt.

Een columnist die lezers oproept te reageren, maar zelf niet reageert op reacties!

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS