dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Anthuriumactie voor Hartstichting brengt ruim 8.000 euro op

Anthuriumactie voor Hartstichting brengt ruim 8.000 euro op

Met de actie 'Doe mee, in iedere buurt een AED!' werden in september Hartstichtinganthuriums verkocht bij diverse supermarkten, tuincentra, bouwmarkten en bloemisten. Van elke anthurium ging een euro naar de Hartstichting. Dit heeft een totaalbedrag opgehaald van 8.396 euro en komt ten goede aan de Nederlandse Hartstichting.

Met de opbrengst zorgt de Hartstichting ervoor dat er in meer buurten in Nederland een AED komt te hangen. “Elke week krijgen ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Als je binnen 6 minuten start met reanimeren en een AED inzet, is de overlevingskans het grootst. In de meeste woonwijken hangen te weinig AED's, terwijl juist daar de meeste hartstilstanden voorkomen. Hulp van particulieren én bedrijven is nodig om hier verandering in te brengen. Met de bijdrage van de anthuriumactie zijn wij weer een stap dichterbij ons doel: circa 30.000 AED’s verspreid over heel Nederland. Daarmee verwachten wij jaarlijks 2.500 levens te redden.”, aldus Marieke Dekker van de Hartstichting.

Overhandiging cheque anthuriumkwekers aan de Hartstichting.
V.l.n.r. Marieke Dekker (Hartstichting) Marco van der Goes (Houwenplant), Claudia Broch (Stichting Promotie Anthurium) en Edith van Paassen (Hartstichting)

Al vijf jaar halen kwekers en veredelaars in de maand september mooie geldbedragen op voor de Hartstichting, met ludieke acties en de verkoop van anthuriums. De kwekers zijn de actie gestart om geld in te zamelen, maar ook omdat de anthurium een geschikt cadeau is voor iemand die bijvoorbeeld een steuntje in de rug kan gebruiken bij herstel van hart- en vaatziekten. In 2018 is er is ook actie gevoerd voor de Duitse Hartstichting. Dit bedrag wordt in januari bekendgemaakt.

 


02-01-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS