dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

Dummen Orange lanceert Basewell en GreenGuard Poinsettias op de IPM 2019

Dummen Orange lanceert Basewell en GreenGuard Poinsettias op de IPM 2019

Dümmen Orange is op de IPM 2019 breed vertegenwoordigd met maar liefst drie stands. In de Innovation Kitchen in de stand in Hal 2 laat de veredelaar zien hoe zij omgaat met innovatie en duurzaamheid. In die ‘keuken’ valt heel wat te beleven, zoals de officiële Dümmen Orange presentatie voor de Europese markt van Basewell, inclusief Pelargonium testmateriaal.

Basewell is een nieuwe productvorm gereproduceerd op offshore productielocaties, die de voordelen van onbeworteld stek combineert met die van geworteld stek. Dit uitgangsmateriaal is verder ontwikkeld dan onbeworteld stek, met een zichtbare wortelvorming die rechtstreeks planten in de eindpot mogelijk maakt. Basewell is snel en efficiënt op te potten zonder uitval. De reeds aangelegde wortels reageren snel na het oppotten en groeien uniform weg. De teler kan volgens de veredelaar aanzienlijk besparen op de arbeid en kan hij de vermeerderingsruimte in de kas beperkt houden.

Dümmen Orange IPM Essen 2018

In een ander deel van de stand in Hal 2 presenteert Dümmen Orange haar nieuwe assortiment van duurzaam geteelde poinsettia's. Deze zijn het resultaat van de invoering van het GreenGuard protocol ‘Minimal Chemicals, Maximum Quality’. Dümmen Orange werkt met oog voor innovatie en duurzaamheid aan een toekomst waarin stek wordt geproduceerd met significant minder chemische gewasbeschermingsmiddelen om mens en milieu. Bovendien maakt het GreenGuard-programma het mogelijk in te spelen op de groeiende vraag van onze klanten naar duurzame producten die met minder gewasbeschermingsmiddelen zijn geteeld. 

Op de IPM 2019 presenteert Dümmen Orange ook een scala aan noviteiten de twee nieuwe snijchrysanten Pina Colada en Bacardi White, de drie nieuwe pot calla's Bloody Mary, Monte Carlo en Peter’s Pride, diverse 'next generation' eenjarigen waaronder I´CONIA Portofino, Sweetunia Miss Marvelous, Coleus en SunStanding. Verder een aantal nieuwe potchrysanten, poinsettia's, potanjers en kalanchoës en nieuwe retail solutions, zoals Potunia en Green Idols.

Daarnaast zijn haar kant-en-klare rozen voor de retaill te zien in de Royal FloraHolland-stand in Hal 1 (nr. 10) en zijn in het Discovery Center in Hal 8A zijn in totaal zeven retail-concepten van de veredelaar te zien met als hoogtepunten als Calandiva en I´CONIA 

 


27-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Schneider Youngplants via Green Career Consult


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS