dinsdag 23 juli 2019
Top VvdM OZ Export via TFC TOP BLUEROOTS

LTO voortaan Glastuinbouw Nederland

LTO voortaan Glastuinbouw Nederland

Dé ondernemersorganisatie voor de glastuinbouw heeft vanaf 1 januari 2019 een nieuwe naam: Glastuinbouw Nederland. Deze vereniging behartigt de belangen van ondernemers in de Nederlandse glastuinbouw. Binnen Glastuinbouw Nederland zijn de glastuinbouwleden van LTO Noord, LLTB en ZLTO verenigd.

Woensdag 19 december tekenden de directies een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hiermee onderstrepen zij het belang van professionaliseren van de belangenbehartiging voor de glastuinbouwsector. Voor de leden breekt het moment van intensieve participatie aan. Zij krijgen meer invloed bij het vormen van standpunten en het maken van strategische keuzes op belangrijke dossiers.

De beleidsbeïnvloeding, het aanjagen van innovaties en het stimuleren van kennisuitwisseling vindt vanaf 2019 vanuit één ondernemersorganisatie plaats. Het doel hiervan is meer uniformiteit, harmonisatie en meer directe invloed vanuit de leden. Kortom belangenbehartiging, voor en door de ondernemers in de glastuinbouw. Naast de landelijke organisatie bestaat Glastuinbouw Nederland uit zeven regio’s met subregio’s. De voorzitter, directie en werknemers van Glastuinbouw Nederland werken vanuit het HortiVERSum in Zoetermeer. LTO Glaskracht Nederland blijft de juridische entiteit.

Glastuinbouw NederlandV.l.n.r.: Léon Faassen (LLTB), Hans Huijbers (ZLTO), Sjaak van der Tak (Glastuinbouw Nederland), Jan Claassen (LTO Nederland), Kathleen Goense (ZLTO), Bas Boots (LLTB), Jakob Bartelds (LTO Noord), Eise van der Sluis (LTO Noord) en Ruud Paauwe (Glastuinbouw Nederland).

 


21-12-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS